Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechy rádce.
Jak z předmětu mého dotazu vyplývá, mám sádru na pravé ruce - zlomená kost za malíčkem. Jsem pravák. Řízení vozu mě nijak extra se sádrou neomezuje, řadit zasádrovanou rukou mohu.
Chci se zeptat - pamatuje i na toto zákon? Porušuji něco, když řídím? Co mi hrozí?
Díky.
Zákon č.361/2001 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v § 5 odstavce 2 písmene c říká: Řidič nesmí řídit vozidlo nebo jet na zvířeti, jestliže je jeho schopnost k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti snížena v důsledku jeho zdravotního stavu.
Otázkou je, jestli zdravotní stav snižuje schopnost řízení. Se sádrou můžu třeba vesele drandit v automatu. Takže spíš záleží na tom, jestli tě zastaví normální člověk nebo idiot...
Zákon to bude řešit jedině tehdy,když dojde k nehodě.Důležité je,jak se k tomu postaví pojišťovna.
JB
A už je to tu znova. Zase ta pojišťovna...
Můžeš mi napsat, na základě čeho nebude pojišťovna plnit a nebo bude požadovat náhradu plnění?
Nebo je ten tvůj příspěvek pouhý výkřik do tmy?
doplněno 04.11.13 08:51:@danecekdan Takže znova.
Kdy pojišťovna nemusí plnit či požadovat náhradu plnění je přesně stanoveno zákonem o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.
Toto tam není, takže na plnění to nemá vliv.
Chceš mi tvrdit, když např. poruším jiný § zákona o provozu ... , tak také nemusí plnit.
Třeba nedám přednost a způsobím nehodu.
Už chápeš?
Je to jednoduché, když se stane dopravní nehoda a bude tam někdo chytrý, tak si najme svého právnika, který tě roznese na tom, že js řídil s rukou v sádře. A věř že právnici po takových maličkostech jdou dost. Na tobě pak bude dokázat, že jsi nebyl nijak omezen sádrou atd...
Co se týče pojišťovny, tam záleží jak by dopadl případný soud a nebo jak to zhodnotí policie. Pokud pojedeš po hlavní přiměřenou rychlostí a někdo to do tebe napálí tak bych se nebál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.