Nejste přihlášen/a.
Zajímá mne jestli někdo nevíte, co u pneumatiky ovlivňuje rychlostní index. Ptám se proto, že jsem koupil špičkovou pneu, kterou testovali a ta měla index H. Já koupil tu samou, ale s indexem T - do 190 km. Čím je tedy ovlivněn tento rozdíl? Je mi jedno že na "T" nepojedu 210 km, ale proč? Složení gumy, plátno, nějaká výztuž...? Prosím jen kdo ví, a ne co se jen domnává - to umím také. díky
To by už výrobce před výrobou musel vědět, že se mu pneumatika nepovede, protože nápis má už ve formě. Bude to v kontrukci - větší rychlost, větší odstředivá síla, musí být pevnější konstrukce, vice kordu atd.
To je pravda. Nakonec jsem našel tohle:
mpneu.cz/...
Helvetica">Čím se dvě stejné pneumatiky s různým rychlostním indexem liší?
Dvě stejné pneumatiky stejného rozměru a výrobce s rozdílnými rychlostními indexy se od sebe vzhledem, výdrží, jízdními vlastnostmi nebo jízdním komfortem navzájem neliší. Stejná je i kostra a stavba pneumatiky. Ale pneumatika s vyšším rychlostním indexem má tužší dezénové bloky a směs v dezénových blocích. V praxi to znamená, že například pneumatika s rychlostním indexem V (240 km/h) se v rychlostech mezi 211 až 240 Km/h nepřehřívá a nedeformuje tak, jako by to v té samé rychlosti dělala pneumatika s rychlostním indexem H (do 210 Km/h). Na druhou stranu pneumatika s nižším rychlostním indexem je o něco málo přesnější v jízdních a brzdných reakcích v malých nebo běžných rychlostech. Je třeba ale říct na běžné jízdě i v malých rychlostech u běžného řidiče, jsou pneumatiky naprosto nerozeznatelné a rozhodně není pravda, že by pneumatika s vyšším rychlostním indexem měla větší výdrž a najeli jste na ní víc kilometrů, to rozhodně není pravda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.