Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem si před měsícem opel astru 1.6 benzín (70000 nalítáno), rozvody a olej jsem vyměnil hned, ale kdybyste viděli co z toho vyteklo za olej, viskozitou jako mazut a černý jak bota, majitel se sám přiznal že, ho neměnil 5 let. Tak jsem tam nalil starline, s tím že ho vyměním za chilku, za ten měsíc jsem najel 2000 km, tak jestli už tam mám dát nový nebo ne, mám objednaný Total 10w-40.
Díky za radu.
Pokud tam nebyla syntetika tak ji tam hlavně nedávejte.
doplněno 02.11.13 18:17:spíš vám uvolněný bordel něco přicpe a zadře motor.
Dám tám polosyntetiku, snad tím nic nezvořu. Ten Starline je taky polo a nic se nestalo (musím zaklepat). Na plnou bych si netroufl, vím jak to pak může začít chcát ze všech možných škvír
Už zase syntetika,polosyntetika.Kde na to furt chodíte.I tzv PLNĚ syntetický olej dnes obsahuje minerální bázi.6ádný není čistě minerální či čistě syntetický!A ještě,pkd nenalejet obyčejný M6 nebo M6AD tak snad všechny ostatní již obsahují aditiva i detergenty takže žádný by neměl způsobit zničení motoru částečkami karbonu které rozpustí!
Každý výrobce motorů stanoví klasifikaci pro olej do auta a nezáleží až tak na značce ale spíše na dané klasifikaci oleje a to nejen vyskózní (např 10W40) ale i další normy např.VW xxxxxxxx ;MB xxxxxxxxxx nabo třeba SAE či spíše API atd.
Myslím si že takový motor toho už příliš nevydrží...na oleji hodně záleží
Ten starline olej nic moc,ale lepší než starý,ten total bych tam dal až po tomhle postupu...tenhle olej už vylít a ještě jednou tam nalít něco lacinýho,ujet tak tisíc kilometrů a zase to vylejt a teprve tam dát ten total...trošku to vyčistit
Díky za radu, ten Total tam naleju teď před zimou, když už ho mám zaplacený, a na jaře vyměním ještě jednou. On dodržoval nájezdy podle km, ale dobu ne, takže časem degradoval.
Castrol je samozřejmě kvalitní olej, v ceně ale platíte navíc i jméno. Ostatní oleje kvalitních začek se v oblasti komerčních olejů Castrolu bohatě vyrovnají. Castrol mohu nakupovat s obrovskou marži, přesto ale do všeho, aut i motorek leji Valvoline. Jen do dvoutaktu dávám dále ze zvyku Castrol.
Jsem si ostatně jist, že je účelnější ušetřené peníze investovat do častější výměn olejů.
Jinak jak správně napsal Diesel, nebezpečí zadření staršího motoru při použiti syntetiky je pověra. Vždy záleží na dodržení specifikací.
Podle mého názoru zbytečně platíte za značky olejů. Já dávám do Favorita Trysk Super 15W40 a měním ho po 10 000 km. Do Transportera 1,9 D dávam Mogul GX-FE a měním ho také po 10 000. Mnohem důležitější než značka oleje je výkonová třída a hlavně interval výměny. Vše kupuji v prodejně Paramo.
nebo spíš musí člověk vědět kde ho koupit.. da se koupit za 2tis. ale taky za 800.. pak je na každém co si zvolí :D
To Tomibender-a ktomu ještě poštovné?Já taky kupoval za tuto cenu + 150 poštovné,jenže na přání nás x desítek místních citroenářů a pežotáků jeden prodejce oilů začal prodávat i total a za ještě lepší cenu!
Nene, odběrné místo tady ve městě, na víc asi 200m od práce, takže ideální. Koupil jsem i všechny filtry (Bosch) + olej do serva (Total AT42, Dextron III), vše za 1100,-, u Autokelly bych dal 1900,- Je to olej Quartz 7000, snad jsem neprohloupil
Na značce taky záleží,stejně jako jsou nekvalitní díly,jsou i nekvalitní oleje které motoru spíš uškodí než pomůžou...mogul je dobrá značka,s castolem srovnatelná
Jo a pozor,do favorita 10W 40,ne 15W...nemyslím si že by to mělo nějak extra vadit,ale předepsaný je 10W 40
1. Většina olejů Starline je přebalený Mogul.
2. Výrobce u favorita předepisuje olej dle normy VW 501.01 či 500.00. Lze také použít normu API SF či SG. Nemají se používat nižší vyskozity než 10W.
Jsou předepsané 10w30 , 15w50, 15w40 či 20w50. (10W40 není výrobcem vůbec uveden)
Takže je to úplně naopak, než píšeš. Ale není problém ho tam dát, ničemu to neuškodí.
No o těch olejích bych si to tvrdit nedovolil...zatímco mogul používá hodně lidí a bez problému,cokoliv starline se mi tak hnusí že bych si to nikdy nekoupil,taky kdysi někdo psal že starline jsou přebalený ložiska SKF a podobný nesmysly,koupil jsem to v dobré víře a ložisko odešlo ani ne po měsíci,od té doby tuhle značku už nikdy,abych si o tom udělal obrázek mi to stačí...
Vždycky a všude co jsem viděl,tak se pro favorita/felicii doporučuje olej 10W 40(ty motory jsou téměř shodné)dokonce se i přímo vyráběl olej mogul 10W 40 felicia...nižší vizkozita ne,ale ta 15 mě přijde příliš hustá,ten motor sice nemá hydroštely aby potřeboval nějaký řídký olej,ale ani tomuhle motoru neuškodí když se v -15 ten olej dostane do ložisek dříve
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.