Nejste přihlášen/a.
Měl jsem v zahraničí nehodu. Rozhodně si nemyslím že bych cokoliv porušil. Na osmdesátce jsem jel padesát, jenže asfalt na nových polských dálnicích když navlhne strašně klouže. Takže místo aby auto brzdilo a zatočilo, jelo stále stejně rychle a rovně. Navíc tam byly naprosto debilně svodidla, takže jsem je přejel a skutálel se z šestimetrovýho svahu.
Přijeli policajti a dali mi 2000Kč pokutu. Uměli pouze polsky a přesto že mě vytáhli přímo ze sanitky jediné co je zajímalo bylo jestli to zaplatím hotově a kdy nechám auto odtáhnout. A vnutili mi podepsat nějaký polský papíry. Kdybych se celej netřepal po nehodě tak je pošlu do pr... ale takto jsem podleh.
Opravdu si nejsem vědom toho že bych mohl nehodě jakkoliv zabránit, samozřejmě pokud bych jel 30 tak asi jo, ale tímto místem jsem jel už více jak stokrát a nikdy to neklouzalo až tentokrát, Auto s perfektním stavu a skoro nové zimní gumy. Dá se vůbec nějak proti takové pokutě bránit? Myslím ted v čr v pl bych se o to asi ani nepokoušel. Když závada je očividně přímo na silnici? Svodidla byla poškozena i kousek vedle a ten díl co mě vymrštil nahodu byl nový, takže nedávno měněný.
Nedá. To, co píšeš, je prachobyčejné okecávání. Hledáš chyby všude, jenom ne u sebe. Ve vyhlášce je jasně napsáno, že řidič je povinen přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky. Jel jsi stokrát a neklouzalo. Všechno je jednou poprvé.
Moje chyba byla ta že jsem nepředpokládal že silnice neúměrně klouže, což ani předpokládat nešlo.
joo a jedna veselá. Když přijela odtahovka a naložili moje auto tak se do toho kopce nemohli rozjez protože jim párkrát podklouzly kola ... fakt peklo.
Uprimne, pokud jste podepsal neco, nevite co, v jazyku kteremu nerozumite, tak se budete branit tezko. Mozna to uhrat na sok po nehode, ale cesky se s Vami tezko nekdo bavit bude a vzhledem k tomu, ze slo "jen" o 2tisice...
Neřeším tu výšku pokuty, ale spíš proč vůbec jsem ji dostal. A že se mnou 250km za hranicema nebudou mluvit česky chápu, ale záchranáři i hasiči mluvili plyně anglicky jen ty dvě protivný dřeva neuměli nic.
A tím že já dostanu pokutu vlastně uznávám že jsme zavinil nehodu, podle mě za ni může správce (majitel) silnice. A tím samozřejmě by z jeho pojištění měla jít i oprava auta.
Ikdyž nedávno (asi rok) zažaloval v čr řidič správce silnice protože si na obří neoznačené díře urval v 70km/h kolo ( povolena 90, bez značky hbů) . A soudkyně mu dala docela velkou pokutu za to že jel rychle a aby si příště pamatoval že má svůj majetek chránit.
A tím že já dostanu pokutu vlastně uznávám že jsme zavinil nehodu
Pokutu dostat nelze, pokutu si muzete leda nechat dat. Podepsani papiru, zaplaceni ci prevzeti slozenky=uznani viny. Nerikam, ze toto nelze u soudu nijak napadnout (sok), ale rozhodne to nebude jednoduche. Vy jste svym podpisem (pravdepodobne) vinu uznal, co jete chcete resit?
Už jste to zaplatil, zapomeňte. No já bych na 80tce nikdy nejel 50... U nás se proti blokové pokutě nelze odvolat.
doplněno 01.11.13 22:40:Tož si zjistěte vlastníka komunikace a napište jim, co to mají za zmetka, stížnost. Či vyvolat mezinárodní roztržku ...
no je tam hnusná a prudká zatáčka , sjezd z jedné dálnice na druhou. Takže člověk jede pomalu, ale to že to pojede rovně jsem nečekal.
Popravdě je to moje první "mnou" zaviněná nehoda, ale vrtá mi to hlavou. Jestli bych to v čr dokázal vyřešit jinak.
Pokutu jsi dostal, protože jsi s tím souhlasil. To, jestli někde něco klouže a jaký tam jsou svodidla, je mimo krabici.
doplněno 01.11.13 23:09:Jo a když na mokru brzdíš a zatáčíš, a pak se divíš, že to jede rovně... Tak se nediv.
doplněno 01.11.13 23:13:Jo a ještě něco. V zemích EU máš právo nevypovídat, máš právo na advokáta, máš právo na překladatele. To je myslím dost práv. Že jsi je nevyužil, tvoje věc.
nebyl ten asfalt leskle černý? Ono v těchto měsicích i přes zimu a na jaře občas mrholí a byť je třeba plus 5°C tak na vozovce je na nuli a když jdeš po asfaltu švihneš sebou. Když se pak podíváš na asfalt je takový lesklý, jeví se jaky bo na něj padla mlha. Je to největší svinstvo. Dávej si na to bacha! Hlavně mosty - a hlavně pak ty co vedou přes řeku, potok dokážou udělat svinstvo i ráno v létě...když se ochladí na 10 - 8°C
Tady přikládám něco k přečtení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.