Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem trojdílnou podložku pod karburátor (originál) a součástí sady je papírová podložka, která jde na sání. Na papírové podložce je proužek červeného silikonu. Chci se zeptat jestli je lepší tuto podložku potřít olejem a pak na ni dát kovovou podložku a dotáhnout nebo ji nechat nasucho a dotáhnout? Možná spíš otázka pro Gumídka (v nějakém vlákně jsem četl, že tuto sadu dával taky na svého favorita). Díky.
Já to mírně omastil, ale jen omastil a ne nanesl tenkou vrstvičku troškou silikonové vazelíny.
Přiložil na svody papírový díl, kde byly od červeného silikonu tenké housenky, dále kovový díl, na ten nasucho pertinaxový díl, který má po obou stranách papírové těsnění a pak karburátor.
Šrouby jsou pro trojdílnou podložku tuším M6x130mm dlouhé imbusy (blbě se mi sháněli...) a klasika na gumovou podložku jsou 110mm dlouhé imbusy.
Ono se to stejně utěsní samo. S ventilového víka proudí olejové výpary a karburátorem zase benzínová emulze. Papírové těsnění se tím časem nasaje a mělo by to těsnit více než čerstvě po montáži.
Vazelínku dávám na to omaštění jen, aby si to při montáži sedlo a ta silikonová čárka na tom papírovém dílu třeba nějak nesjelai když vím, že je to možná zbytečné, tak to vždy jako kompromis jen mastnými prsty ochytám (ten hliník - svody) a udělám mikro vrstvičku.
Když tedy olej, tak jen na to omaštění, aby tam skoro nebyl. Tak bych postupoval já.
podložky jsem nechal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.