Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na tipy, v čem může být problém.
Když auto startuji ráno, kdy auto není nijak zahřáté - startuje bez jakéhokoliv problému. Ovšem, když se auto trochu zahřeje (ujedu ani ne 2 km), auto zaparkuju a chci jej nastartovat - nastává problém, auto neche nastartovat, motor se chytá, jakoby i nastartuje, otačky jdou se pomalu zvedají, ale auto drncá, jakoby (a nejspíš i ano) jelo jen na tři válce a poté až tomu pomůžu lehce plynem se to nahodí do normálu. Při tom, než se to vzpamatuje, výfuk vydáva takový jak bych to řekl, jiný - prdící (:D) zvuk. Po pár sekundách (cca 5) to naskočí. Někdy se ovšem stane, že to nenaskočí ale chcípne, tak to musím nechat nějakou dobu odstát a startovat až pak.
Nemáte tedy nějaké tipy, čím by to mohlo být? Filtr u motoru jsem kontroloval, ten vypadá v pohodě, trochu jsem ho očistil. Měl jsem díry ve výfuku, ty jsou už ale zafixované. Spíš mě napadá - může to, co popisuji způosbovat svíčky?
Děkuji všem za rady a tipy.
Spíš blbne nějaké čidlo na motoru.
Připojit na diagnostiku.
Svíčky bych vyměnil i preventivně, pokud si nepamatujete, kdy byli měněny (nejlépe české BRISK, jsou levné a velmi dobré).
Dále je vhodné vyměnit palivový filtr u nádrže a vyčistit škrtící klapku.
Seřízení ventilů také není od věci.
Vše vylepšuje spotřebu a zvedá výkon.
Vyměnil jsem všechny čtyři svíčky (byly opravdu nepěkně zasviněné) a je to úplně o něčem jiném - startuje krásně. Jen mám pocit, že baterka nestíhá, alternátor jsem před dvěmi lety nasazoval nový. Je ale možné, že baterka (4 roky stará, bezúdržbová) může být v čudu a nedobíjí se pořádně, respektive má menší kapacitu, pakliže jsem koupil nějaký šmejd?
Pokud alternátor není MAGNETON od nás, tak je to šmejd. Zrovna tak baterka, pokud to není Varta,Banner,apod...
Chtělo by to změřit dobíjení. Napětí na svorce B+ alternátoru a na + baterky (obojí proti kostře a hodnoty v klidu a na nastartovaném motoru).
Alternátor OK, baterka OK.
Na jiných fórech jsem četl, že by to mohlo být startérem. Jen by mě zajímalo, jakou by s tím teda měla teplota souvislost? To by přeci startovalo špatně i za studena, ne?
Pokud by mě někdo mohl poučit proč tomu tak není (není-li), byl bych rád.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.