Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek pro kolmé stání

Od: comun odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu, měla jsem za stěračem výzvu městské policie, že jsem se dopustila přestupku dle § 22 zákona 200/1990 Sb. Stála jsem se svým vozem na vyznačeném místě pro parkování šikmé jen mírně kolmo snad jen zadním kolem mimo čáru. Avšak nijak jsem neohrozila ani nebránila provozu na komunikaci, a paragraf 22 nic takového neříká, čím jsem se dopustila. Děkuji moc za vaše názory.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
"Je to věcí argumentace, domnívám se že to strážník vidí jinak. Nechal bych to plavat a nikam nešel. Odmítnout výpověď, a osoba blízká stále funguje.
To že to neřeší § 22 zákona 200/1990 Sb., se mýlíte, řeší to! Ale neumíte to nalézt. Není to možné napsat dopodrobna porušení zákona, proto je uvedeno: "
l) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až k) , poruší zvláštní právní předpis3f) .

celp*
hodnocení

0x

MPíci posuzují účelově.Někdy se prostě nepodaří trefit do chlívku.
Označení stání a parkovišť se užívají k vyznačení dovoleného zastavení a stání a případně stanovení způsobu stání ve vztahu k okraji pozemní komunikace; při stání nesmí vozidlo svým obrysem nebo nákladem přesahovat do vozovky vyznačenou plochu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]