Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technicka kontrola - co se kontroluje?

Od: shaleman666 odpovědí: 13 změna:
dobry den
za pul roku nas ceka technicka naseho prvniho vozu. nepochybuji o tom ze projde ale ted me tak zajima nebot o tom jeste nic nevim co vlastne vsechno na stk kontroluji? dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radil*
hodnocení

0x

čepy, korozi, světla (všechny i s klaksonem), brzdy, číslo kastle a motoru, celkový stav, povinnou výbavu.

hahanaj*
hodnocení

0x

takto to chodí je tam vše co vás přesně čeká autoznalosti.cz/...

hodnocení

0x

stknepomucka.cz/...

Dukladnost se lisi od flinku az po stouraly.

wenzel
hodnocení

0x

Ještě bych dodal funkčnost stěračů a ostřikovačů, dezén a stav a rozměr pneumatik, brzdný účinek, disky kol. Na STK bys měl mít (musíš mít) auto umyté, pokud máš plechové disky, tak musíš dát dolů poklice. Velký TP s sebou

radil*

Na STK mi nikdy nekontrolovali ostřikovače ani stěrače, a to už jsem jich pár zažil. S těma pneu máš pravdu. Auto jsem nikdy nemyl, ale vím, že jsou STKáčka, kde tě se špinavým nevezmou. Poklice jsem taky nikdy nesundával a nebyl s tím žádný problém, tam už záleží na tom, jak který technik chce nebo nechce buzerovat.

buss

ta STK pak stojí za ... , bylo by zajímavé při nějakém sporu, jak se ztratí záznamy kamer.
Vizte vyhl. č. 302/2001. Pokud to nedělají řádně, tak klienta okrádají. Nemluvě co pak jezdí po cestách.

radil*

Ano, za nefunkční ostřikovač tě zavřou na 10 let do uranových dolů. Prober se, vždyť si nevidíš do hu...y.

buss

A představ si radile, že to může být i závada C. Takže hupky dupky protři oči na tu vyhlášku a pak mluv o hubě.

wenzel

Ještě jsem zapomněl na bezpečnostní pásy

cyril*

Co v případě, že tam žádné pásy nemám?

radil*

Pokud jde o auto, kde nejsou z výroby, tak nic. Pokud opačně, tak máš dost smůlu. Nejsem si teď jistej, ale mám dojem, že je to střední závada a dostaneš štempl na měsíc, ale to by sis musel ještě ověřit.

devil01
hodnocení

0x

Nejdřív zkontroluje číslo vinko,prohledne auto zkontroluje korozi jak je na tom ,čepy. Pak geometrie kol se kontroluje.Přední a pak zadní brzdy. Světla ,blinkry,mlhovky ,zpátečka.Ostřikovače . Někdo se ptá i na výbavu ,nedávno se ptal u stk jestli mám lékárničku,vestu,i náhradní žárovky.

daniell*
hodnocení

0x

v podstatě vše co ovlivnujě jízdní vlastnosti vozu + povinná výbava. Zjednodušeně porovnají to co je na papíře s tím co je v reálu takže jestli auto funguje tak jak má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]