Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebovla bych vedet jestli mohu míchat vice aditiva najednou ( na zvýšení cetanového čísla,a na sniženi spotřeby paliva + v zime k temdle dvoum aditivum na snižovaní bodu tuhnuti) lze tyto 3 smichat když na nadobce 160 ml je psano že to vystači na 60 - 80 litru nafty mě se do octavky vejde přibližne 62 litru takže by jsem tam nalila před tánkováním tyto aditiva a otočila naftou lze to nebo se musi dát jen jedno? nebo se musi ty 3 rozdelit každej na 3 dily aby se přidalo do nádrže pouze cekové množství cca jednoho balení?
Není nutno ani kupovat vervu. Benzina má aditivované všechno a u mě to stačí ke snížení spotřeby ze 7 litrů na 5. Jiné čerpačky však všechno neaditivujhí. Právě tak jsem zjistil těch 7 litrů...
A kvuli čemu? je více druhů takže se to dává asi pro ruzne ppřípaady
nicmene nikdo z vás mi neopovedel na moji otázku ![]()
Já tankuji naftu čirou upllně bez Biosložky
Nevěříte? věřte! takže žádnou biosračku na mazaní tam nemam proto ty aditiva, jezdi to uplně paráně bez biopřísad ale chtěla jsem trochu polepšit moturku s vyšším cetanovým číslem atd ![]()
A kde to sháníte?
doplněno 30.10.13 18:08:Díky za tip. To jsem netušil. Ovšem jak se to dozví Babiš tak to zatrhne.
doplněno 30.10.13 18:37:Aha, takže je to vlastně prošlá nafta... Ale pořád bude lepší než s tou biosračkou.
Jenže Babiš teď má možnost ty jeho biosračky nařídit míchat i do tohoto.

Nechala jsem si od známeho vyjet doklad o nafte na pumpě a nechala si to vyvetlit, tankuju ji na Eurooilu o doby kdy jsem dostala na tuto čerpačku tip, do te doby sem jezdila jen mezi OMW,SHELL,BENZINA ale když my pak bylo vysvetleno že u tedlech to je sce aditivovné ale s biosložkama tak sem přešla na EuroOi a tankuji Optima diesel skuste to taky zdá se mi že ten motor je klidnejší než na naftu s biosložkou a co mi říkal kámoš tak tak o doby co jezdim na todle a on jede zamnou že i když přidám že to nezačoudi ani trochu jako to dělalo dřív ale to nemohu posuzovat za auto si nevidim ![]()
Nemáš za co taky sem myslela že to nejde ale jde to prodávat díky tomu že musi vytočit palivo celkové s x % biosložek ale neni nařízeno jak takže prodávají E85 a timpádem ty minimálni procenta dodrží, jinak je to prodej ze státních zásob kvuli obnově a čerstvosti zásob státu a tam se to musi ukládat jak? jedine bez biosložek kvuli kvalite a výdrži, takle me to bylo vysvetleno ![]()
Prošlá nevím strejda měl ještě z jzd roku 1970 kanistr zapomenujete ve chléve a zblajzla mu to loni fábia 1,6 tdi jako nic ale byla práe taky stará bez bio
ale ty 3 - 5 let že by byla prosšlá nevím tomu už nerozumím ale jak říkáte vy mě to řekli v servise: Pani lepší starší čistá kvalitní nafta nežli biosračka která vám nevydrží ani přes zimu když to necháte stát :D
Mam Octavii II 1.9 tdi FL 2010
není žádné staré koncepce a ez biosložky jezdi jak drak neni nač si stežovat ![]()
Nemile vás asi překvapím ale do Octávie 2 Po Faceliftu žádný DPF filtr nedával, myslet si to mužete ale je to tak mam to bez Filtru pevných částic a je to 9 měsíc 2010 první uvedení do provozu
nepsala jsem že kouřila jak fabrika ale že mírne mi to udajne při přidání na 3 plnej kotel začouí ne nic závratného ![]()
nafta obsahuje podle EU legislativy téměř 7 procent řepkového oleje
Momentálně mají probíhat v odborných komisísch EU strukrur odborné debaty , vycházející z výzkuml světových vědců, o tom, žda řepkový olej škodí a načíézení EU je hloupém, nebo zda je pravdou opak
Výrobci tvrdí modením motorům to škodí, servisy tvrdí opak...to je pochopitelné...měnit palivová čerpadla a vstřiky které stojí desítky tisíc Kč, to je dobrý kšeft
Mimochodem Eurioil v nedávné minulosti dostal pokutu za nekvalitní palivo, ale pokud je v nádrži 100 procenrtní nafta, a eurooil deklaruje že prodává 100 procentní nafry, je jasné že spotřeba nafty musí být nižší a dojezd n nádrž větší v porovnání se stavem, kdy je v nádrži jen 93 procent nafty
Když se na to podíváme selským rozume, jsme jako řidiči prostě sprostě okrádáni, platíme za něco co našemu autu škodí, a peníze nás všechn jsou napříéč Evropu nespravedlivě přerozdělovány vyvoleným pěstitelům řepky
Do nafry s řepkou jedině multifunkční aditivum VIF SUPER DIESEL, letní nebo zimní, cokoliv jiného jsou vyhozené peníze a zanedbatelný nebo žádný výsledek
Pkd už musíte dávat aditiva,tak NEMÍCHAT.Jen jedno.Pro naftovém motory od PSA je nejlepší VIF ( oleje-pema.cz/... Jeden za všechny odkazy.Doporučuje (třeba na peugeotclubu nebo na xantiaclubu) minimálně 8 z 10 majitelů nafťáků!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.