Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pořídil jsem si felicii (1,3. MPI, 50kw) na LPG, ale má jeden neduh. Volnoběh na LPG drží v pohodě, ale pokud nastartuju a ihned prošlápnu plyn a nebo počkám i pár sekund a pak prošlápnu plyn tak se sice motor přepne z benzinu na LPG, ale okamžitě chcípne. Poté trvá asi tak 10 sekund než nastartuje (starter točí, ale motor nechytne) a poté když nastartuju a znova přepnu na LPG tak už to nechcípne a motor jede bez rozdílu jako na benzín. Na benzín se to nestává.
Mám Tomasetto AT07 s krokovým motorkem.
Netuší někdo čím by to mohlo být? Auto bylo na revizi před nějakou dobou.
Děkujiii
motor se musí trochu zahřát tušim na 30 stupnu nemužeš hned přepínat já mam taky feldu 1.3 a když vyjíždim z práce a omylem na to trochu šlápnu hned po startu a přepne se mi to tak mi to bud chcípne a nebo mi to strasne cuká ale jak se to trochu ohřeje tak to jede v pohodě žádná závada to neni ...
Chce lépe nastavit reduktor a celkově célé LPG.
Mám nastavenou teplotu na cca -15°C. Nastartuji, ihned zvýším otáčky nad 1600ot/ min a dojde k přepnutí na LPG. Nic nechcípá, dokonce lepší chod ,než na benzín. Za cca 20s po startu vidím hodnoty z lambdy (trvale se mi zobrazují) a směs se udržuje stechio. Takže oproti benzínu v tu chvíly šetřím cca 5x.
Kamarád jezdí pouze na LPG s feldou MPI už druhý rok. Odešlo mu čerpadlo paliva a odmítá si koupit nové. Na LPG nastartoval i krutých mrazech, kdy jeho soused nenatočil naftu pro její zamrznutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.