Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení vozidla

Od: michael* odpovědí: 10 změna:

Potřebuji poradit, cca před rokem jsem dočasně vyřadil vozidlo z registru,ted jsem chtěl použít" zánik využití vozidla",paní na registru mi zdělila že od 1.11.2013 už lze vozidlo vyřadit jen s použitím dokladu o eko likvidaci. Auto už neexistuje a já nevím jak ho zrušit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Nedělat nic, auto dnem 1.1.2016 ze zákona ZANIKNE.

Auto už neexistuje, ale zákonodárce uzákonil pro úřady jednoznačné a jasné postupy.

Úřady dělají v přenesené působnosti úkoly za stát a nemohou si vymýšlet vlastní postupy, smí dělat jen to a jen tak, co a jak stanovuje zákon. takže podobné pohádky bylo jendou jendo auto, nic nevím, nic nemám jsou úsměvně.

doplněno 29.10.13 21:38:

Takže bábě můžete vykládat co chcete, na základě výkladů a pohádek se auto nedá vyřadit.

michael*
hodnocení

četl jsem že vozidlo se dočasně vyřazuje na dobu max 12měsíců s možností prodloužení o dalších 6, co pak to vozidlo automaticky znovu "zařadí do provozo" nebo jak je to? děkuji

To je blbost, páč Vám nikdo nemůže dát vozidlo do provozu, když třeba nemáte platnou technickou, protože nemůžete sehnat správný díl, abyste ho dal do pořádku na provoz..

Už chápete?

doplněno 01.11.13 10:47:

Nestane se nic, páč zatím žádný předpis neřeší tuto situaci. Já mám vozidlo několk let v depozitu a nic se neděje. Stále nevím, zdali ho dám do původního stavu, či nikoliv..

Co by měl udělat zákonodárce se mnou, když opravuji vozidlo třeba 3 roky? Může mne můj majetek po opravě nepustit na silnici?

luke237
Docasne vyrazeni se ukoncuje na zadost vlastnika ( zakon). Co se ale stane po tech 12 nebo 12+6 mesicich, pokud majitel neukonci docasne vyrazeni, to jsem v zakonu nenasel *ee*
buss

Zákon vám dovoluje 12 + 6 měsíců, pak předpokládá logicky zákonodárce, že budete konat. Vy jste žádal, ne on. Tedy uvedete do provozu, nebo vyřadíte pomine-li důvod. Ne že budete nečinní, ale zákonodárce s tím měl počítat, že se takoví občané bohužel najdou. Vychází se z důvodu proč depozito. Dle mne by vás měl úřad upozornit, že lhůta uplynula (možná vyřadí ...). Ono to chce znát i důvodovou zprávu k zákonu. A není problém položit dotaz na min. dopravy.

michael*
hodnocení

oprava od 1. 10.2013

buss
hodnocení

0x

Než jdu na úřad, načtu si zákon, podivejte se na Trvalé a dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel, web mdcr.

doplněno 29.10.13 21:33:

Uš jsem se lekl, že tam není aktuální znění, koukněte znovuu.

michael*
hodnocení

ano,tam jsem koukal a jediná možnost je doklad o eko likvidaci,ale ten jak jsem psal mít nemohu protože auto není...

jezeveceko
hodnocení

0x

Řekni babě, žes to auto zlikvidoval den po vyřazení, kdy tohle nařízení ještě neexistovalo, a pak jsi odjel na rok pryč... Nebo by ti měla odpovědět především ona...

michael*
hodnocení

myslím že ze zpětnou platností to neprojde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]