Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji prodat starší vůz, auto bylo odhlášeno na jiného majitele od kterého jsem ho kdysi koupil, ale již nejsme v kontaktu a já mám pouze velký techničák. Víte jak v této situaci postupovat? Děkuji za odpověd.
uvědomte si že pokud tím papírem myslíte technický průkaz, ten NENÍ dokladem vlastnictví.
Je k tomu několik judikátů nejvyššího soudu v Brně, pokud je tam něco zapasáno, tak tímto zápisem se jen něco co je tam zapsáno "osvědčuje", a to jen do momentu než se prokáže opak...
Držet se vaší teorie o papíru tak vlastníkem auta v polopřevodu není nikdo, protože k autu v polopřevodu se nikdo nepřihlásil a nidko ani není zapsán v kolonce "vlastník"
kdyby tomu tak bylo , jak uvažujete, taka každé auto v polopřevodu můžete rovnou sešrotovat protože by bylo neprodejné, respektive žádná smlouva o prodeji by nebyla platná, protože by nebyla uzavřena člověkem, zapsaným v TP jako vlastník, protože u auta v polopřevodu NENÍ zapsán jako vlastník NIKDO.
Už to chápete?
prodat auto , sepsat přitom smluvu a předat auto novému šťastnému majiteli i s velkým techničákem
Dekuji za odpověd, ale problém je, že nemám žádný doklad že auto vlastním. Takže:
1, Mohu sepsat smlouvu o prodeji, když oficiálně ( na papíře ) nejsem majitel?
2, Mohu ho prodat , když oficiálně ( na papíře ) nejsem majitel?
děkuji za odpověd.
A na zákledě čeho jste tedy dnes jeho majitelem?Když jste si ho pořídil-museli jste udělat KS (tato lze i jen ústně i když u aut je to ...)Pak jste porušil literu zákona (jak se říká) a nepřevedl na sebe ,stejně tak pochybyl i ten co Vám to prodal,protože neodhlasil na Vás.Takže i když nikde nefigurujete jako majitel,tak i řesto jste a jako takový sepíšete KS ,necháte ji podepsat kupci,zinkasujete peníze a dáte mu auto a tím je vyřízeno!
Normálně s ním sepiš smlouvu že TY mu prodáváš auto...Pokud nejsi ve velkém TP.Napiš mu plnouc moc k přepsání vozidla,ale jménem toho na koho je vozidlo napsané nebo v odhlášce a buď mu řekni o podpis nebo to podepiš ty..Na uřadě to neověřují.Teď jsem to taky řešil...Jelikož byl borec co byl v TP kdesi z prdele a nemohl sem se ním spojit tak jsem si napsal plnou moc.Že ON mi ji dává.jeho jméno bydliště podpis(vše je ve velkém TP)...
Není týdne, aby se to tady neřešilo. Prodat ho klidně můžete, jiná věc je, jak dopadne kupec při případné registraci. I takový kupec zde žádal pomoc. To není ani ORV, ani pojistka? Každý úřad postupuje bohužel odlišně co požaduje. Pro kupce je pak lepší se na svém úřadě dotázat, co po něm budou chtít (podle toho se pak zařídíte, třeba dvě KS ...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.