Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla bez SPZ a dokladů

Od: eliza* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

v roce 2006 jsem koupila auto od známého. On si ho odhlásil, ale já už jsem ho nějak zapoměla přihlásit. Auto bylo tudíž v polopřevodu. Vozidlo jsem za pár měsíců na základě kupní smlouvy prodala. Auto jsem neodhlásila a nový majitel si ho nepřihlásit.

Teď mi hrozí zaplacení pokuty, že nebylo auto vyřazeno z evidence a nebylo za něj placeno povinné ručení. Nemůžu ale teď už auto odhlásit, protože nemám ani značky od vozidla ani doklady. Nový majitel není k sehnání. Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vážená paní Elizo, jak víte že vám: " hrozí zaplacení pokuty, že nebylo auto vyřazeno z evidence a nebylo za něj placeno povinné ručení".

Domnívám se že máte špatné informace. Pokud potřebujete poradit musíte dodat více informací, aby nedošlo ke spekulacím.

ICQ 55180641

kdy jste vozidlo prodala, za jakou dobu máte doplácet

Vy s vozidlem NEMŮŽETE nijak disponovat, páč nejste majitelkou!

eliza*
hodnocení

Vozidlo jsem koupila 25.5.2004 od známého. Ten si auto odhláhlásil a uvedl na úřadě do polopřevodu. Já jsem vůz ale nepřihlásila a rovnou prodala jiné osobě. Ta si auto ale na sebe nenahlásila a tak je auto stále na úředě vedeno v polopřevodu na mou osobu. Pojistku jsem po dobu užívání platila a odhlašovala jsem ji v době, kdy jsem auto prodala.

Já mam ale obavu, zda nebudu muset platit sankce za neplacení pojistného, když je vedeno na úřadě na mou osobu, protože mám tušení, že se za auto nyní pojistka neplatí. Nyní ale nemám doklady k autu, ani nevím, kde je.

elizo, buďte klidná, nic Vám opravdu nehrozí. Jak píšete "...nepřihlásila a rovnou prodala jiné osobě" tak tímto datumem NEJSTE právní majitelkou, jen evidenční. Podle zákona nejste majitelka a vše je na novém kupci. On se musí snažit dát vše do správného stavu.

Přečtěte si rubriku automoto, tam je to mnohokrát popsáno, nebo se klině ptejte dál.

eliza*
hodnocení

No, ono to nebylo přesně "...nepřihlásila a rovnou prodala jiné osobě", pár měsíců jsem auto užívala, ale pojistku jsem řádně platila a po prodeji vozu jsem pojistku zrušila. I přes tuto skutečnost si nemám dělat starosti.

máte čím doložit prodej vozidla? Pak se opravdu ničeho neobávejte, jak Vás mám přesvědčit?

603902651

eliza*
hodnocení

Ne, přesvědčil jste mne. Ale to víte, v televizi s těmi pokutami hrozně strašili, a tak chci mít opravdu jistotu, že bude vše v pořádku.

Jinak mám kupní smlouvu, že jsem auto prodala a i jsem našla od pojišťoviny doklad o zrušení pojistky z důvodu prodeje.

Takže už jsem v klidu a mnohokrát Vám děkuji za cenné rady!

PS: Mam nějak řešit to, že jsem stále v evidenci vedená jako majitelka, nebo to mám nechat být?

Neřešte že jste v evidenci, páč to stejně nevyřešíte. Nemáte jak, nemáte doklady. Jedině vzít nového majitele a dotáhnout ho na úřad. Musela by jste mít postavu jako Helenka Růžičková a kupec jako Rajko Doleček.

Televizi moc nevěřte a ptejte se raději odborníků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]