Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli mi můžou dát pokutu za to,že jsem řídil auto bez papíru.Je mi 14 a umím řídit líp než někteří s řidičákem.Jezdím respektivě po poli někdy i přes les.
Já taky kdysy jezdil od 15 let, táta za Prahou zastavil a pravil, že ho to nebaví a jel jsem třeba až do Karlových Varů a určitě lepší než táta, který jezdil celý život.
Jenomže byla jiná doba, na takové cestě se potkalo jen několik aut.
Nic se ale nemá přehánět, raději si počkej, trénuj s dohledem, když tě chytí, bude průser, mohou ti asi pozastavit složení zkoušek na vysněný řidičák.
Držím ti palce, ty šikulo.
Honza
Nemůžeš nikomu jezdit po jeho pozemku, pokud někomu jezdíš po poli, je to minimálně na přesdržku. V lese s autem taky nemáš co dělat.
doplněno 28.10.13 19:17:A že se považuješ za lepšího řidiče někde na poňačkách?
Myslíš že v hustém provozu, při nutnosti dodržování všech pravidel je to to stejné?
POkud je to tvoje pole tak si tam jezdi jak chceš, ale na polní ani lesní cestu nesmíš, ikdyby byla na tvém pozemku. Tam ti pokutu dát mohou a za rok nedostaneš řidičák ani na pincka.
doplněno 28.10.13 19:49:nevím sice co je to přejezd po stopách, ale když to majitel pozemku dovolí tak není problém. Ale jak vjedeš na polní cestu tak tě mohou lapnout.
Mimochodem znám kluka, který v 10 letech běžně oral pole.
Řídit třeba umíš, ale kdyby sis přečetl zákon 301, věděl by jsi, že řidičské oprávnění k jízdě po poli nepotřebuješ, jelikož se nejedná o místní ani účelovou komunikaci. Když nikomu v tom lese neublížíš, tak by problém být neměl.
Chi chíí...já když jsem v 10 poprvé usedl do tátovy 120tky a naučil jsem se jí na louce rozjet a udržet v přímém směru,taky jsem si myslel že umím řídit líp než lidi s řidičákem...až budeš řidičák dělat a poprvé se dostaneš do velkého města a budeš muset umět všechny předpisy a nařízení,tak toho budeš mít plnou palici a rázem ti to ego spadne
Řídit se učíš celý život
Jo k ježdění po poli můžeš,pokud je tvoje,ale nesmíš vjet na polní nebo lesní cestu...do lesa se může vjíždět jen za účelem hospodářské činnosti
Postih? Asi tak maximálně facka od rodičů...
Do 14ti let jsi nezletilý
doplněno 28.10.13 19:48:Nejhorší by bylo způsobit nehodu, tak si dávej bacha.
doplněno 28.10.13 19:54: To se cení
zjisti si, co je a co není komunikace... protože i ta cesta v lese může být komunikace. A pokud chceš tak jezdit, proč nejdeš jezdit motokáry? Tam můžeš ukázat jaký jsi řidič a třeba i vyhrát nějaký ten věnec či pohár...hmmm?
Cesta v lese JE komunikace, ale do lesa je jak víme zákaz vjezdu, nemluvě o nějakém rajtování v něm.
Ahoj, jestli ten les je váš tak si jezdi jak chceš. Na zahradě taky mužeš ale když tě chytnou tak dostaneš pokuta a odloží tě papíry tčba o rok. Já jsem taky takhle jezdil a naučit se rozjíždeť a točit volantem se naučíš za hodinu ale věř že když přijdeš do autoškoly je to síla. Provoz,předpisy atd. Hlavně moc neblbni.
Sorry lidi ale blbnul mi počítač a já to po sobě nepřečetl. Tak na svém pozemku si můžeš jezdit jak chceš ale na veřejných komunikacích ne. Ani do lesa se s autem nesmí. Myslím že když ten les je tvůj tak jo. Kamarád jezdil po Plzni v 15 letech autem až ho po roce chytli a dostal 10 tkč pokutu a papíry až v 19. Můžeš jezdit jak chceš ale když se nedostaneš do provozu tak nemůžeš psát že umíš řídit dobře.
řídit na poli umí každý, v provozu to musíš dívat do zrcatek a davat pozor aby do tebe nejakej dement nevletěl,je to o dost horší. Ale je dobře že se učíš jezdit to je + do autoškoly . Taky jsem se tak učil,když viděl instruktor jak řídím tak řekl jedem hned do provozu a neučili někde na cvičáku. Je to fakt + ,někdo přijde a neumí jezdit má o dost horší. A favorit to není auto to je :D krumpl volil jiné auto a ne šicí stroj!
Favorit je na naučení lepší než cokoliv prošpikovaného elektronikou já dělal Autoškolu v novém Cliu a pak jsem přesedl do své stopětky, ve které jezdím pořád. Ze začátku to bylo něco strašného, ale jak jsme si na sebe zvykli, jezdím s ní radši než s čímkoliv jiným
Jinak umět základy před autoškolou je samozřejmě +, já sice na cvičák jel, ale už po cestě na něj jsem mohl řídit
U závereček se mě komisař ptal, kolik let už jezdím na černo, že mi to fakt jde. Nechtěl mi věřit, když jsem mu řekl že jsem nejezdil
Jojo, souhlasím. Mám svojí astřičku z roku 96 a v rodině máme nového rendlíka. Je neskutečné, jak to staré auto poslouchá, posilovač tak akorát, nikde nic není omezeno, přiškrceno elektronikou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.