Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafta - rozdíly mezi benzínkami?

Od: octavia* odpovědí: 5 změna:

Chtela by jsem se zeptat jaký máte názor na ruzný paliva od ruzných výrobcu , ososobně tankuji u benzinky Tank Oil - Mladá boleslav když tam mam cestu a jeinak pravidelnou moji čerpačkou je EURO Oil a jejich diesel bez biosložky patrně moje octávka jinej diesel nevidela než Bez biosložky od Eurooilu a občas ten Diesel premium (take bez biosložky) od Tank oilu z Mladé boleslavi... ale ted mi známí říkal že do své jedničkové octávie 1,9 81kw natankovl Shell V-Power Nitro+ Diesel a že je to na jizde maličko znát ne že by byl rychlejší ale že má lepší rekce na plynu je tižší motor a celkove leší jiza prej j eto možné? já moc tomu nikdy neveřila pač se mi zdá že to je jen lákadlo na finance tak tankoval klasickou naftu od eurooilu (je temeř čirá barva té nefty) a nevim jeslti je to dobře bo šptn já sem přesvedčená že delam autíčku dobře ;)

doplněno 28.10.13 15:07:

Ještě by jsem se chtela zeptat mohla by jsem zmíchat tyto 3 produkty do jendé nádrže? oleje.cz/... s oleje.cz/... a pak do tech dvou přísad přidat v mrazech ještě tutu oleje.cz/... muže se to tam nalít všechno dohromady samozřejme ty první dvě bych dávala na jednou a tadyto by jsem odmeřila :) nebo poradili by ste mi jiné Aditiva která motoru prospejou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohužel u nás tato paliva testovali a zjistili že obsah nadrží Shell diesel aa shell V-power diesel jsou jedno a to samé...

Když toto udělali u německých pump a zjistili u V-power lepší mazivost, cetany a spol...

NA dotaz u českého zastoupení shell jim bylo stroze zodpovězeno..německá rafinace či co probíhá odlišně, proto jsou rozdíly rozdílné...

(česky to znamená češi ojebá*vají čechy, pro národ nic nového)

Takže ne, co se týče V-power nemá cenu za to připlácet..je to jen o psychyce..placebo efekt je úžasný...

Co se týče biosrajdy v naftě každý kdo trochu déle opravuje auta a rozumí tomu vám odpoví to samé..řepka je pro motor hnus...

Ale jelikož se pěstování dotuje, a zemědělci mají luxusní dotace na bio naftu... viz agrofert...

Přeji příjemný den...

octavia*
hodnocení

takže lepší koupit čistou naftu a ty aditiva? muže se to smichat to co sem sem vložila?

qqqq
Tankuju vervu a v zimě přidávám vif. Motor hdi. Bez problému.

buss
hodnocení

0x

Ptejte se na cetanové číslo, čím vyšší, tím lépe. Já poznám kvalitu tak, že pokud místní kopec vyjedu na 4, tak je dobrá, pokud ne, je to šmejd.

octavia*
hodnocení

co ty aditiva dá se smíchat aditiva na zvýšení cetanového čísla + na sniženi spotřeby motoru? a zároven pak aditivum v zime na leší filtrovatelnost a snižení bodu tuhnutí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]