Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení startování apd

Od: m458 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer přeji, chci předělat na zahradním traktoru kompletní elektriku. Jedná se o benzínák o obsahu 15 Hp. Nakreslil jsem následující zapojení a byl bych velice rád, kdyby jste mi někdo pomohl, jestli mám vše ok. Měl bych ještě pár následujících dotazů:

Jaký použít kabel, bude stačit klasická dvojlinka na 12 V?

Dle bych potřeboval vyřešit tzv.,, chcípák,, udělal bych to tak, že bych přerušil kabel od cívky,mohu tento kontakt přidat na svorky k vypínači, který mám nakreslený ve shematu? Když tento vypínač bude přerušovat proud, a je na něm + 12v , Nerad bych něco vyšlusoval.

Dále se chci zeptat kolik A by měla mít pojistka, kterým budu chránit celý okruh, 30-40 A?

Předem děkuji za rady a vítám jakékoliv návrhy, nebo připomínky. :)

hEZKÝ VEČER

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to zapojení by nebylo?

m458
hodnocení

Velice se omlouvám, něj sem to sem nevložil :D

Zapojení startování apd
takjan*

V postatě dobře. Pojistka stačí 15A. A chcípat by šlo dvojitým spínačem a přerušit, nebo zkratovat obvod zapalování.

cyril*
hodnocení

0x

Doporučuji svěřit někomu aspoň trochu znalému, protože "kompletní elektrika" na benzínovém motoru bez zapalování a o "obsahu" 15 koní, nebude nic jednoduchého. Problém může být i s klasickou dvoulinkou na 12V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]