Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ŘP C bez profesního průkazu

Od: male* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám řp. sk C a chci si půjčit náklaďák a jet do Německa pro stavební materiál. Stačí mi k tomu pouze ŘP, bez profesáku, či karty řidiče?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

1x
Můžete jet bez profesaku, ale pokud je auto vybaveno digi tachografem, může ho řídit pouze osoba, která ho vlastní.
A navíc do německa a riskovat kauci 2000 €?

male*
hodnocení

Za co kauci 2000 eu? Nedělám to jako práci na smlouvu, pouze pro osobní účel. Mohl by jste mi to prosím podrobněji vysvětlit?

Jaké nákladní auto nad 3.5 tuny by jste mi tedy doporučil zapůjčit? Zamýšlel jsem zapůjčit nějaké Euro Cargo ..

hanher*
Pro Vas by bylo vhodnejsi auto na kolecka.
O jakou tonaz by se melo jednat?

hodnocení

0x

V tuzemsku si můžete řídit jakékoliv NA jen pokud budete mít C a nebude to za výkonem povolání!Třeba když si budete vozit matroš na stavbu svého domu atd,pak netřeba profesák.Ale zda i v zahraničí nevím.

hanher*

Nikde v zahraničí paskvil jako náš profesák není.

male*
hodnocení

0x

Pánové mám v tom teď trochu zmatek. Mohu tedy vyrazit do německa pouze s ŘP. sk C bez karty řidiče a profesáku s tímto vozidlem : Iveco EuroCargo 75 E 14 1994 Box.? Jedu tam pouze pro materiál na stavbu, nikoliv pracovně, pouze pro osobní účel.

Je v tom nějaký problém?

hanher*
Jestli to je rok 94, tudiz na kolecka, tak bych se nebal, ale vyplňte ho poctivě.
Hlavně pozor na max. Příp. Váhu, BAG jsou nekompromisní.
Bude ještě vhodné sebou mít doklad o zapůjčení vozidla a pokud pojedete v CR po dálnici, je nutné mít i premidku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]