Nejste přihlášen/a.
Zdravím,asi 4týdny mi ve feldě svítí kontrolka mazaní při nastartování,když sešlapnu plyn hned zhasne.Tento problém jsem bral jako že normální,ale včera jsem nastartoval a svítala zase i po přidání plynu.Motor jsem vypnul a znova nastartoval a furt,ujel jsem 5metru a hned chcípnul...už nešel nastartovat...olej filtr 1500km
Nešel nastartovat jako že se neotáčel(startér s ním nemohl hnout)?...pokud ne tak je zadřený
Olejová kontrolka nikdy nesvítí jen tak,musí zhasnout maximálně do 2 sekund po nastartování i na volnoběh...jaký jste používal olej a jaký olejový filtr,jak časté byly výměny oleje?...u 1,6 motoru VW to má velký význam,páč jeho zmrvená mazací soustava má problémy i při používání kvalitních olejů,(žraní oleje,špatné mazání ventilů a vačkového hřídele)natožpak když se tam olej třeba v předepsaných intervalech nemění...
Myslím si olejové čerpadlo,prvně dávalo nízký tlak a potom jednoho dne,odešlo úplně,olej přestal téci a motor se zadřel,pro motor jistá smrt nebo úplně celková GO
Olej 10w/40 castrol,filtr original,výrobce si nepomatuji.Je nějaká pravděpodobnost zachrany motoru či hledat už jiný motor.Hladina oleje byla ok v normě ubytek jsem nezjistil,starter už s motorem nehnul 2x jsem to jenom zkoušel...
vem golu a skus stim motorem otočit ručně jak to nepude je hotovo ještě pro jistotu sundej drážkovej řemen a koukni jestli se ti nekousl altík už sem to párkrát viděl a mám i vlastní skušenost kousne se altík a motorem neotočíš
Když jsem viděl totálně zakouslý kompresor klimatizace,motor se hnul,ale ten řemen se upekl a přetrhl...každopádně zkusit se to může
opel vectra 1,6 96ka asi ve 120 se mi kousl altík jak sem povolil nohu s plynu auto zdechlo a startér si ani naprd už sem myslel že se to kouslo po odtažení sme u známího schodili řemen a motor běžel jak švýcary :D
Je to možný,ale co se mohlo v altíku tolik kousnout to teda nevím,dyť je to jenom rotor a stator...a i kdyby se to takhle kouslo tak by se měl spíš přetrhnout(no spíš obrovským třením přepálit)řemen než že by se motor neotočil
Záchrana existuje,jedině nákladná celková GO,přebrus,pánve,pístní čepy,pístní kroužky,ventily,vodítka ventilů,vačková hřídel...protože nedostatek oleje všechny tyto díly nenávratně poškodí,pokud se motor ani nehne tak je to jasný...viděl bych to na nový nebo generálku(vzhledem k hodnotě auta celkem nerentabilní,ale zase by byla jistota že motor bude makat)
Ted jsem byl rozdělat krycí víko motoru,nějak se mi nelíbí ventily...1-jsou oba nahoře 2-je lehce niž 3 a 4 je víš a niž normálně...Oleje je pod krytem dostatek.
Ventily můžou zůstat v různých polohách,pokud není přetržený rozvoďák tak zadření nemůže způsobit špatnou polohu ventilů...ty ovládá vačková hřídel...můžete hodit foto?
www.autodily-nechanice.cz/motor-skoda-felicia-1-6-55-kw-r-v-95-01-1816.html bude to dobrá koupě?,kdo ví?km prý neudávají a 7dní záruku na vyzkoušení...
Tak podle fotek nikdo nic nepozná...je to sázka do loterie...já kdybych měnil motor tak z auta které ještě jezdí,abych si mohl motor poslechnout,projet,zjistit jak táhne,jestli z výfuku nejde nějaký neobvyklý kouř,jestli motor nemá nadměrnou hlučnost atd atd...takhle může každý napsat na víko 160 tis přitom to může být motor po smrti...
3,5 tis Kc za vymontovany odstrojeny motor s rezatym setrvakem a silikonem omatlanym vikem ventilu je dost. Treba na bazos.cz je jeden za 2tis a druhy za 3tis. Oba kompletni nastrojene.
Zalezi ale, odkud jste. Doprava pres pul republiky je pri dnesnich cenach PHM u techto motoru nerentabilni.
P.S.:Kupovat novy motor, dokud neurcite diagnozu stareho je blbost.
Tak diagnnóza je i přes počítač docela jasná,pokud svítila kontrolka mazání,motor chcípnul a už s ním nejde otočit tak je to na 98% zadřené,a totálně...i když stejně jak tady někdo psal bych zkusil sundat řemen příslušenství,vytočit svíčky,zařadit 4 převodový stupeň,vyheverovat jedno přední kolo a zkusit s motorem otočit(s vypnutým zapalováním samozřejmě)...pokud s tím kolem ani nehne a motor se ani nepohne,tak je to jasné...
Jinak souhlas,kupovat za 3 500 nevyzkoušený motor je prostě blbost...pokud jiný motor tak jedině z auta které ještě jezdí a vyzkoušet si jej,nebo se poohlídnout po jiném autě...pokud felicii tak asi 1,3,sice to není taková raketa,ale ten motor je proti 1,6 nesmrtelný,sám tento motor mám,najeto přes 290 tis a není žádný problém,oleje nesežere vůbec nic a na odchod se rozhodně nechystá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.