Nejste přihlášen/a.
Davide, zdravím, značky musí být umístěny vpravo.
Pokud je potřeba zdůraznit značku, umístí se i vlevo. Samotná značka vlevo neplatí.
doplněno 25.10.13 20:48:§5 odst.2 - "Stálé svislé dopravní značky se podle svého významu obvykle umísťují při pravém okraji vozovky nebo nad vozovkou; pro zdůraznění jejich významu mohou být značky umístěné při pravém okraji vozovky opakovány i při levém okraji vozovky nebo nad vozovkou." Toto ustanovení odpovídá na důležitou otázku, zda je platná dopravní značka umístěná také na levé straně vozovky. Odpověď zní, že platí, ovšem pouze pokud je také umístěna na pravé straně.
zdroj: autoweb.cz/...
Přeji hezký víkend.
Milane, nic ve zlém, ale pravdu nemáte. Uvedený paragraf neřeší PLATNOST VÝZNAMU značek. Neříká nic o tom, zdali tyto platí nebo ne. Pouze je uvedeno, že se OBVYKLE umísťují vpravo, nic víc a nic míň. Tedy není vyloučena možnost umístění vlevo při současné platnosti.
Vizte § 5 vyhl. 30/2001 Sb. - obvykle vpravo, tedy vlevo není vyloučeno. Podle vlastníka komunikace položte dotaz, nebo na P ČR, jaký byl důvod je tak schválit.
doplněno 25.10.13 21:02:Pak sem dejte vědět.
doplněno 25.10.13 21:33:pest, ano, to jsou ty vyjímečné situace, kde to vpravo nejde. No a z.č. 361/2000 - povinnosti účastníka.
doplněno 25.10.13 22:09:Ještě co jsem zažíval kdysik dávno tomu v Polsku, tam byly značky o přednosti v průjezdné křižovatce až za ní.
V jednosměrkách mohou být také značky umístěny na obou stranách vozovky.Značky,omezující hmotnost se spíše týkají nákladních automobilů.
JB
Všechny platně uznané svislé a vodorovné značky evropské unie také v celé evropské unii platí a je jedno zda-li se značka nachází na levé nebo pravé straně cesty. Dopravní značení může být umistněno i vlevo pokud situace například jinak nedovoluje nebo by umístnění na pravé straně ohrožovalo nebo omezovalo učastníky provozu. Není to obvyklé, ale může se to objevit a doporučuji tedy tyto značky ve vlastním zájmu dodržovat ...
doplněno 25.10.13 22:15:Milane: Zdravím, máte pravdu. Zjištoval jsem si a značka na levé straně SAMA O SOBĚ NEPLATÍ . Tedy musí být na obou stranách. Moje chyba. Může být ale udělena výmka a značka muže sama o sobě na levé straně platit několil takových míst znám.
Danieli, nic ve zlém, ale nedoložíte Vaše tvrzení předpisem, kde je uvedeno, že může být značka jen vlevo a přesto platí!
Přeji krásný víkend.
Ahoj. A nemohla se stát situace, že tam byly obě značky-i na pravé straně a někdo tu pravou nezákonně odstranil?
Davide, to je ta příčina. "Je to dílo ( ty značky) aktivního blba co bydlí u tý cesty...
Páč značky umísťují jen lidé, a často proti logice a zákonům. Jak se může v obci na silnici 1. třídy objevit značka max. rychlost 90km. Dlouhé roky byla na výjezdu z HK směrem na Pardubice 90km, nežli jí nahradili povolenou 80km.
Další příklad, na hlavní silnici se objeví dej přednost. Ale není komu, když jsou ostatní na vedlejší..
A mnoho dalších..
jojo to je jediná varianta... kdyby byl uřad tak aktivní tak jsou značky vsude okolo...
Předevčirem jí někdo vyvrátil a ještě tam leží... ná že bych to byl já ale nevadí mi to... :D
Na každou značku musí být vydáno rozhodnutí o umístění dopravní značky. Toto rozhodnutí vydává odbor dopravy přísl. MěÚ. Pokud na tuto značku, není vydáno rozhodnutí, "je to dílo jednoho blba" jak píšete, tak tam ta značka nepatří. Není možné, aby si značky umísťoval kdo chce jak chce a kde chce.
Zabu, ,
máte pravdu, že značky se nesmí umístit bez rozhodnutí. Já jsem si ale klidně osadil na sloupek značku, je to více jak rok, nic se neděje. Slušní řidiči jí respektují, voražení na mne kašlou...
doplněno 30.10.13 13:51:Zabu, ano máte pravdu.
Kde není žalobce, není soudce. Občas ty přísloví holt platí.
Nelze dokázat, že jsem tam umístil značku já, to by mne musel napráskat jedině někdo z této poradny a to by mi nikdo určitě neudělal. Že je to tak?
Přeji hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.