Nejste přihlášen/a.
Mám vůz Audi A4 B7 r.v. 2007 a chtěl bych snížit podvozek a lidi mi říkají, že výměna pružin trvá 8 hodin a vůbec se mi to nezdá, že takovou dobu, co myslíte, je to možné?
jestli víš, jak se to dělá, tak si to snad dokážeš představit. zvednout auto,sundat kolo, odšroubovat tlumič s pružinou v uložení nahoře, pak odšroubovat z těhlice. vyndat, je to v ní přirezlé. pokud budeš měnit komplet nižší pružinu i s tlumičem, tak to obráceným způsobem dáš zpět. pokud budeš sundavat pružinu, tak musíš mít stahovák, jinak Tě to přizabije. stahovák se dá docela lehce vyrobit (závit.tyč, kousky úhelníku, matky). Na zadku to bude snad snazší. těch osm hodin je podle mě reálných. popis výměny beru podle sebe,kdy jsem měnil tlumiče na Focusu komplet
doplněno 26.10.13 07:53:v servisu to budou mít rychleji, protože už to určitě několikrát dělali
Opravdu to závisí na tom, jak jsou šrouby zarezlé. Dělám to tak, že den předem několikrát všechny šrouby prostříkám WDčkem. Stahovák pružin se nevyplatí dělat, nechá se sehnat od 240Kč. Když se nic nesere, tak na poprvé asi 5hodin předek. Je dobrý, aby při vytahování těhlic z náprav a vracení zpět, byl někdo na přidržení. Ušetří ce čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.