Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz zastavení, žádná botička, jenom lístek

Od: nemesis3* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, lze nějak vycovat od pokuty za zákaz zastavení? Mám velké kola na autě takže žádná botička jenom lístek za stěračem že se mám dostavit na městskou policii do 8 dní a to že jsem stál na zákazu zastavení. Mám kartičku invalidy, kterou jsem neměl zrovna za oknem. Děkuji za každou radu. *plac*
doplněno 15.03.09 18:17: c) Vozidla označená speciálním označením O1 AA mohou:

- v jednotlivých případech, a je-li to naléhavě nutné, po dobu nezbytně potřebnou nedodržovat zákaz stání a zákaz vyplývající z dopravní značky "Zákaz stání", přičemž nesmí být ohrožena bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chybami se člověk učí... Příště si tam tu kartičku upevněte, aby byla zrovna za oknem. Nebo nestůjte na zákazu zastavení.

Když půjdete na MP, přiznáte, že jste ten lístek dostal. Když nepůjdete, možná, že až při dalším předvolání budete moci tvrdit, že jste nic nedostal. Důkazní břemeno je na policii, musí dokázat, že ten lístek nevzal vítr nebo nějaký šprýmař, že tam vůbec ten lístek byl, dokonce musí dokázat, že jste neměl za sklem kartičku invalidy a že policajt neměl vlčí mlhu... možná, že mají auto ofotografované ze všech stran, že tam ta kartička není.

Další rádci Vám řeknou: vyprdněte se na to! Jiní: Jděte tam, vysvětlete atd. Je na Vašem rozhodnutí, jak vyhodnotíte možnosti.

Zkuste si přečíst debatu na : straznici.com/...

jabraka*
hodnocení

0x

Už ze slušnosti bych tam zašel.Je to jednoduché a určitě to ocení i policajti.Zvlášť,když přijdeš se zkroušeným obličejem a řekneš,že ta karta invalidy tam byla ale asi spadla z okna dolů.Ale stejně místa zákazu parkování platí i pro invalidy.

JABRAKA

hodnocení

0x

Máte dvě možnosti, jako chlap se přiznat a zaplatit, nebo vymluvit na osobu blízkou a neplatit!

qualcom
hodnocení

0x

Městský strážník takovou pravomoc vůbec nemá.Předvolat může Policie ČR a Městský úřad,ale když chcete se tam vypravit tak použijte §11 odst.3 zákona 553/1991Sb. použít formulaci Odepírám podání vysvětlení a víc nic,žádná osoba blízská, to je největší pitomost, jelikož jste řekl okruh svých blízkých a iniciativní blb může začít klidně předvolávat Vaše osoby blízké.Když nic nebudete vypovídat a výše uvedeno dle zákona, leží důkazy na straně MP a nijak vám nemohou dokázat, že jste vozidlo řídil.Vždy si uvědom te,že poskytuje te výpověď proti sobě a ten blb na MP nic v ruce jiného nemá,tak vždy trochu přemýšlej te.

qualcome: není v silách policie to zjistit všechny osoby blízké, takovou databázi nemají!

Nezjistí to, pokud nechcete.

qualcom

když je ženat, předvolají manželku, mám děti,které mají řidičák, předvoláme děti a na to právo mají, tak nemlžte, stačí nevypovídat a nepoukazovat na osobu blízkou,když je možné lepší řešení

nemlžím, ale využívám znalostí!

Všechny vyjmenované klidně požádají o náhradu výdělku, a přečtete si konec odstavce kdo je ještě osoba blízká.

Skončí to na důkazní nouzy.

Souhlasím, že můžete ohlásit, že odmítáte vypovídat, musíte ale sdělit že víte kdo řídil!

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Vy budete ten invalida z Václaváku s audinou A8...také měla asi 23-palcová kola, MP to nevěřícně obešel, podíval se na kolegyni, pokrčil rameny a šel dál, "obout" golfíka, co parkoval vedle bez parkovací karty...na jeho 15´´ kolo sedla botička jako ulitá...chudák majitel to vidl a běžel za tím MP berlingem, co vozí botičky...botičku mu sindali a pokutu dostal obratem...ale když máte na auto s velkými koly, budete mít i na menší pokutu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]