Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 106 - netáhne

Od: peugeot* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám takový problém. Vlastním peugeota 106 1,4, rok výroby 1998.

Je normální, že auto netáhne? Aby se auto pořádně rozjelo, musí se neskutečně vytáčet a i bez vytáčení autíčko hoodně papá.

Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zkuste začít u svíček. Vypadá to, že Vám auto jede na tři válce jen. To není nic hrozného, protože většinou je to jen svíčkami, které jsou za pár korun...

hujer123*
hodnocení

0x

Nejen, že to není normální. Je to k vzteku. Ale k takové otázce je vhodné dodat, kolik má auto najeto. Jestli k tomu došlo postupně nebo najednou. Jestli je to opravdu objektivní stav nebo jenom váš pocit, když jste předtím jezdil se silnějším vozem. Co znamená, že to papá?

peugeot*
hodnocení

No auto vlastním necelé 3 měsíce a od té doby jezdí pořád stejně, žádná změna. Ale jak jezdilo někdy předtím opravdu nemohu posoudit. Všichni mi říkají, že je to malé, lehoučké auto a mělo by jet svižně. To že to papá znamená, že 32l benzínu mi stačí zhruba na něco málo přes 350 km. Což mi opravdu přijde hoodně.

S největší pravděpodobností tam máš motor 1124. Ten v citroenu saxo který se liší prakticky jen maskou a dveřmi od kufru, umí jezdit v létě za 4.5 a v zimě za 5.5 litru.Jezdit za deset je opravdu hrozný. Zacni u těch svíček. pak vyměň vzduchový filtr sání a restartuj řídící jednotku. Ta když diagnostikuje nějaký problém přepne na krizový režim a auto pak zleniví a nejede. Kdybys ten motor znal řeknu ještě ať se podíváš na snímač polohy škrtící klapky. Když se vyklepou šroubky a snímač se pohne tak je to na motoru strašně poznat.
peugeot*
hodnocení

Děkuji za všechny rady :)a kdyby došlo na nejhorší a musela se zkoumat škrítící klapka, jaká tam má být hodnota?

Destička komparátoru jsou takové dvě odporové dráhy do oblouku a po nich jezdí snímač. Dá se to nastavit ručně od oka ale přesné nastavení udělá nejlip mechanik podle počítače na diagnostice. Hodnoty z toho žádný nevyčteš, žádná stupnice tam není. Vždycky po té, co se s tím pohne je potřeba odpojit kabel od řídící jednotky motoru aby se resetovaala. jinak motor dál běží v nouzovém režimu.
doplněno 25.10.13 05:56: kdybys mi dala do soukromé zprávy mail mohl bych ti hodit na internet PDF knížku JAK NA TO mám sice citroenovskou ale všechny věci co se týče motoru jsou stejné. Nebude to ale tak rychle jak bych sí přál. Dneska mám práci až do večera a v sobotu jedu na zabíjačku. Pokud knížku do neděle nenajdeš jinde ozvi se.
peugeot*
hodnocení

Mockrát děkuji za všechny rady. Doufám, že s tim o víkendu něco vymyslíme, protože tohle je opravdu k vzteku, když si člověk koupí auto s tim, že žere 6l a ono je to skoro dvakrát tolik...jinak můj mail je ka146@seznam.cz... Ještě jednou moc a moc děkuji :)

kadett16*

Mohl bych taky poprosit o PDF knížku "Jak na to"? Peugeotka 106 mám dva měsíce a potřebuje dodělat spoustu věcí které se stylem pokus - omyl dělají dost těžko. Pokud by někdo věděl co by mohlo za problémy se startováním (nějaká běžná závada) - někdy chytí napoprvé, nekdy musím starovat třeba 8x než nastartuje - byl bych rád. Kabely jsou proměřené a vypadají OK, svíčky od pohledu také.

kadett16*

Ještě jsem zapomněl - email je kadett16@seznam.cz.

peugeot*
hodnocení

Mám stejný problém - jednou v pohodě nastartuji, jindy to trvá a taky přijdou svíčky v poho...takže ted babo rad co s tim..?
Jsem ráda, že tento problém nemám jen já..

frank*
hodnocení

0x

zkus lambda sondu,jestli to má ,ale určitě to bude mít. Na diagnostice řeknou. Já měl ko lambdu a netáhl mi seat,po výměně o hodně lepší . Ale může to dělat cokoliv ,takhle na dálku radit je nejhorší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]