Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém. Vlastním peugeota 106 1,4, rok výroby 1998.
Je normální, že auto netáhne? Aby se auto pořádně rozjelo, musí se neskutečně vytáčet a i bez vytáčení autíčko hoodně papá.
Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji
Nejen, že to není normální. Je to k vzteku. Ale k takové otázce je vhodné dodat, kolik má auto najeto. Jestli k tomu došlo postupně nebo najednou. Jestli je to opravdu objektivní stav nebo jenom váš pocit, když jste předtím jezdil se silnějším vozem. Co znamená, že to papá?
No auto vlastním necelé 3 měsíce a od té doby jezdí pořád stejně, žádná změna. Ale jak jezdilo někdy předtím opravdu nemohu posoudit. Všichni mi říkají, že je to malé, lehoučké auto a mělo by jet svižně. To že to papá znamená, že 32l benzínu mi stačí zhruba na něco málo přes 350 km. Což mi opravdu přijde hoodně.
Děkuji za všechny rady a kdyby došlo na nejhorší a musela se zkoumat škrítící klapka, jaká tam má být hodnota?
Mockrát děkuji za všechny rady. Doufám, že s tim o víkendu něco vymyslíme, protože tohle je opravdu k vzteku, když si člověk koupí auto s tim, že žere 6l a ono je to skoro dvakrát tolik...jinak můj mail je ka146@seznam.cz... Ještě jednou moc a moc děkuji
Mohl bych taky poprosit o PDF knížku "Jak na to"? Peugeotka 106 mám dva měsíce a potřebuje dodělat spoustu věcí které se stylem pokus - omyl dělají dost těžko. Pokud by někdo věděl co by mohlo za problémy se startováním (nějaká běžná závada) - někdy chytí napoprvé, nekdy musím starovat třeba 8x než nastartuje - byl bych rád. Kabely jsou proměřené a vypadají OK, svíčky od pohledu také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.