Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia 2.0 - při startu špatný zvuk

Od: romcez* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám problém s jednou Octavii. Jedná se o první generaci 2.0 85 kW. Při startu mi to dělá zvuk jako bych řadil bez spojky či proklouz řemen. Podívejte se prosím na video v odkazu. Je to točeno dneska. Mám spadeno na startér. Prosím o jakoukoliv radu. Případně jak to opravit a tak. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Taky mi to připadá jako startér. Patrně se nevrací pastorek a zůstává v záběru po nastartování. Podobný zvuk jako když startuješ do běžícího motoru. Vyndat startér - možná bude stačit vyčištění a promazání.

hodnocení

0x

taky to vidim na startér rozebrat vičistit kontrola uhlíků a ted to kde si myslím že je problém -je třeba bud sehnat jinou cívku nebo tu starou odpertlovat sundat víko pod ním je silový měděný kontakt bude napálenej a pozdě odpadá řešil sem tu : fota po přihlášení

skodaforum.sk/...

je to sice startér na 1,6ku ale postup na 2litra téměř totožný

hodnocení

0x

Mám ten samej motor a dělá mě to občas taky. Dvakrát jsem měl startér na opravě a vyčištění, pokaždý to vydrželo asi rok. Ted už to nechávám být. Nedělá to pokaždý a už druhým rokem dělám, že to neslyším. *smich**smich*

romcez*
hodnocení

Jo díval jsem se na jiné fóra a je to skutečně startér. Lidé tam hovoří že to nemá na nic vliv. Auto není moje takže to majiteli jen vysvětlím a bude na něm jestli to bude chtít rozebrat a vyčistit nebo to nechá tak. Mohlo by se něco stát? Kdyby se to nechalo tak a neopravovalo? Při nejhorším asi nenastartuje že? forum.octaviaclub.cz/... - zde je psáno o tom že to nemá vliv atd.

honzaj*
hodnocení

0x

Příčinou tohoto zvuku je startér, přesněji volnoběžka ve startéru. Vedení volnoběžky je suché a znečištěné. Stačí rozebrat, vyčistit a namazat, případně vyměnit pouzdro ( položka 140850 v katalogu Cargo) a je klid. Rozhodně se netvářit, že o nic nejde. Poškozuje se volnoběžka a zuby na setrvačníku.

Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]