Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - spodní kryt motoru, nutný?

Od: emanuel* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci se zeptat - je nutný spodní kryt motoru konkrétně u auta Felicia 1.3 MPi? U některých aut jsem spodní kryt neviděl.

Je tedy nutný? Kvůli bezpečnosti motoru nebo ze zákona a kvůli STK? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

von tam spodní celokryt neni je tam jen jakési plechové lízátko - kryt a to je dobrý tam mít jinak ti stříká voda do alternátoru a to není dobrý

emanuel*
hodnocení

Ano, je docela velký, šrouby jsou zkorodované a jeden mi vyletěl, takže jsem to tam přichytil jiným, ale celkově, i ten plech je dosti zkorodovaný (ročník 1998).

Rozhodně hodlám koupit nový, ale pro případ, že by nastal problém a musel bych ho sundat, tak by to víceméně nemělo vadit, ne?

Navíc, pokud bych jel za sucha.

já bych ho sundal vzal drátákem a černou barvou novej je dle mě pokud neni total schnilej škoda peněz jinak jezdit se stim dá pokud nebudeš jezdit ve vodě si v klidu

0000567
hodnocení

0x

Kryt určitě mít,první celkem minimální důvod je aerodynamika,a hlavní důvod je že to motor chrání proti prachu a hlavně vodě...zajděte na vrakoviště,trošku to prolezte a najděte nezkorodovaný,přetřete to tlumexem a šup s tím na auto...prý se vyrábí i plastové ale s tím nemám zkušenosti...jak s STK nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]