Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Favorit nejde nastartovat - vyjeta nadrz

Od: favorit* odpovědí: 11 změna:

Zdravim,favorit po vyjeti nadrze a doplneni benzinu nejde nastartovat , vcem by mohla byt chyba?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

V palivovém filtru, hadičkách bude asi bordel, který čerpadlo nasálo. Možná bude stačit z hadičky vypudit vzduch.

hodnocení

0x

možná to nasálo z nádrže nákej bordel a mohlo se přicpat to sítko v nádrži nebo se mohl přicpat filtr pod autem to kdybys měl stříkačku jestli máš ten starší typ s karbecem a ruční pumpou tak skontrolovat sítko ve skleničce a kouknout zda dává pumpa benzín

taky se mohl bordel dostat do toho ventilku co pouští benzín do plovákový komory a ventilek neotevře

prostě hledat a skoušet jestli a kam de benzín

martinhajek*
hodnocení

0x
Když ty ani nenapíšeš, co je to za motor.
Kdysi jsem u zákazníka s BMM řešil zadřené čerpadlo v nádrži. Ta mrcha moc dlouho nasávat jen vzduch nevydrží.

favorit*
hodnocení

Jedna se o motor s karburatorem,pred pumpou je plastovy palivovy filtr ktery sem vymenil u tohoto typu motoru zadny filtr u nadrze neni ze?

martinhajek*
Ne není.
A cucá benzín?

hodnocení

0x

jak dlouho jsi zkoušel startovat? Po vyjetí totálně do sucha jsem u favorita musel točit startérem asi třicet vteřin, než si z nádrže dopravil do plovákovky karburátoru dostatek paliva, aby byl schopen běhu. První favority tuším ještě měly AC pumpu s možností ručního napumpování, tak to můžeš zkusit. Případně odpojit hadičku mezi AC pumpou a karburátorem a tak zjistit, jestli jde do karburátoru benzín.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Taky mám Fáčko. Takovou vránu z r.90. Někdy zalajdám a pak jezdím na výpary v nádrži. Jistím to kanystrem na 5 l. S kopce to nakejchnu přez kvalt, na rovině to netrápím startérem a naženu to palivo ruční pumpičkou pod větrákem až začne klapat plovák v karburaci. Pak to už chytne startérem. Co je zvláštní, je to, že jsem u tohodle auta nikdy neviděl točit se větrák. Ani u dochlazení po vypnutí. Nikdy. A chladí to normálně.Zvláštní.

gumide

Větrák oproti Felicii a i jiným autům je napájen z okruhu 15 tedy po zapnutí klíčku jde do něj šťáva a točí se jen při sepnutí termospínače.

Pokud se motor přehřívá při popojížďce, tak větrák sepne a fouká, ...

... pokud se ale v tom okamžiku vypne klíčkem zapalování, tak okamžitě foukat přestane i když je teplotou termospínač stále sepnut.

Holt ta elektrika byla u všech zapojená přes klíček a přes baterku napřímo nebyl nikdy.

humbucker*

Ahoj Gumídku. Dobrý. Fšak já toho prevíta otestuju, pod proudem.

doplněno 08.12.13 21:09:

Kdepak, s i bez klíčku, ohřátej, že by se radši roztavil a větrák se nehnul ani náhodou. A kluci v servisu mi potvrdili, že kdyby tu potřebu měl, že by si zachladil. Ale, potřeba nevznikla.

tak ti odešel policajt nebo rovnou větrák, na favoritu bohužel běžná věc, větrák jsem na našem jednou měnil (někdy se rozběhnul, někdy ne) a místo policajta jsem si natáhl dráty k volnému vypínači (pod dvěma vypínači na parkovačky/potkávačky). To jsem dokonce dělal hned u dvou favoritů (víc mi jich pod rukama zatím neprošlo)

gumidek*

Skontroluj pojistku v pojistkovce, pak dej žárovku tžeba vymontováním z hlavního světlometu parkovačku 5W a připoj jeden konec z čidla na chladiči (to je termospínač) a druhý konec žírovky dej na něco kovového (třeba na obal alternátoru).

Při otočeném klíčku (zapnuté elektrice) musí svítit.

Pak ty dva dráty na čidlo na kladiči spoj do sebe (třeba přes kancelářskou sponku) a větrák se po otočení klíčku rozběhne (pak je na výměnu termospínač) pokud ne a prve žárovka svítila, tak je problém v motorku chladiče.

Hlavně při vypnutém klíčku větrák nikdy netočí a to ani, kdyby motor silně vařil. To až u Feldy větrák může točit při vypnutém klíčku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]