Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu,jak ovdušnit topení,když nikde není žádný ovdušnovák ani na chladiči,ani na hadicích, a expanzní nádobka je níže něž chladič,jízdou se to neovdušnilo ani po 150 km,
ne mazdu 323 ,vypustila se cela chladici kapalina,vycistila se soustava a dala se tam nova,predtim to topilo,tedka ne ani po 150 km,jsme predpokladal ze se to tedy ovdusni samo...termostat je novy
Já měl na 323jce na chladiči víčko, který stačilo povolit a odfouknout. Ale nepamatuju se, že bych to kdy potřeboval, vždy se to odvzdušnilo samo. Kdyby to ale bylo, jak píšeš, tak bys to uvařil, tohle mi přijde zavzdušněný topení a nikoli chladič. To by mělo mít odvzdušnění někde kolem kapoty, ale už si to nepamatuju.
přesně tak,chladič je ok tam hadice nahoře i dole jsou po otevření termostatu teplé,skrz topení jsem nikde nenašel na hadicích vedoucích k radiátoru topení,který je uvnitř za palubovkou,to je taky teplé,ale pustím ventilátor a je to pomalu ledové i po x km.Zda mi tam někudy to pouští studený vzduch skrz ventilátor nevím.
doplněno 22.10.13 12:27:Víčko chladiče je pohledově nejvyšší bod,takže zapnout topení na plno,a otevřít víčko a ovdušnit tudy?
ta jsem kontrolovat i tahla a vse se hybe jak ma,nikde neni zadny ventil,kterym by se dal privod zamezit,a radiator topeni je velmi horky,ale zapnu ventilator tak to jde velmi vlažné...spíše studené.
Paulinko, něco mi nesedí, když je radiátor velmi horký, tak je v něm horká voda a nemůže být zavdušněn. Jestliže ale pustíte přes horký radiátor vzduch a on vyleze jen vlažný až studený, tak je jěco jiného, nežli zavzdušněno topení.
.
doplněno 22.10.13 19:26:Nevím jak to u Vás vypadá detailně s radiáatorem a obalem okolo něj. Kdysi jsem spravoval topením co mělo usměrňovací klapku vypadlou a neumožnilo plnou dávku vduchu přes radiátor a část šla mimo.
Je třeba kouknout na směr vzduchu..
je horky jen kdyz se jede po meste,jakmile se jede delsi trasa a zastavi se tak je take spise vlazny,ze by to tam pres ventilator nekudy sel studeny vzduch?musim se mrknout kolem ventilatoru
Podle mě to souvisí s výměnou chladící kapaliny. Byla použita předepsaná, respektive stejná, jako byla použita předtím?
Vypadá to, že radiátor topení nemá plný průtok. To malé množství horké vody z motoru ventilátor uchladí.
Jakou teplotu ukazuje teploměr vody v motoru? Nový termostat ještě neznamená, že funguje jak má.
Ano stejn jaká tam byla předtim,když otevřu víčko chladiče tak je voda po okraj,je i v nadobce expancky,tahle mazda nema klasicky teploměr s stupni,ale je tam dole C a nahore H mezi tím nic,ale ukazuje lehce nad půlku te drahy,jako ukazoval i na stary termostat.Někde je chyba,snad na ní přijdu,mi připadá jen že jak vedou do radiatoru topení dvě trubky tak jedna je horká,že na ní neudržím ruku,a ta druhá není tak horká,ale vlažná také není...
doplněno 22.10.13 20:09:ještě jedna věc jak vede hadice od termostatu do chladiče nahoru tak když je motor studený tak je hodně stáhlá-zmáčklá jako kdyby tam byl podtlak,ale jakmile se otevře termostat tak má pak klasický kruhový tvar zda to s tím nějak souvisi
Může být v radiátoru topení upadlá přepážka mezi vstupem a výstupem a horká voda necirkuluje radiátorem, ale jde hned do zpátečky. Máte možnost nějak ošahat celý radiátor, případně alespoň opačnou stranu, než je přívod a vývod vody? Je celý radiátor horký?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.