Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie na autoskla - mohou být?

Od: dolar odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych na své auto folie. Proti vykradení, chtěl bych nějaké tmavé, ale nevím jak je to s policií. Zajímala by mě jaká je povolená propusnost a jestli to od nového roku nebudou nějak měnit. A dále by mě zajímalo jaká je přibližná cena? (materiál + montáž) Předem děkuji za jakékoliv rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

čelní sklo má propustnost 70 procent

boční skla řidiče a spolujezdce 75 procent

daslší skla nejsou v legislativě uvedena, klidně si na zadní sklo můžeš přilepit lepenku IPA nebo protihlukovoý vibraflex

nutt*
hodnocení

2x

Zdravím,
vše bylo již řečeno jen ta cena ne. Na zadní 4 okna a velké zadní u Peugeot 307 combi je cena v Plzni 3800 Kč samozřejmě cena je za odbornou montáž s atestem tudíž konečná.

Hezký den NutT

doplněno 22.10.13 13:04:

A nebo doporucim hledat na slevovych portalech momentalne je na portalu www.vykupto.cz akce za 1990Kč za celé auto což mi přijde jako super cena za fólie s atestem.

hodnocení

0x

Na přední okno a okna u řidiče a spolujezdce na to zapomeňte. Skla bývají většinou již z výroby zatmavena do té míry, co připouští předpisy. Na zadní okna je to fuk.

doloar
hodnocení

A nebudu mít problémy s policií? Musí mít folie atest?

Cokoliv se připevňuje na auto, musí být samozřejmě oficiálně schváleno pro dané použití. Folie nejsou výjimka. Tím, že je to fuk jsem neměl na mysli, že tam nalepíte cokoliv, ale to, že neexistuje předpis, který by stanovoval průhlednost.

hodnocení

0x

"Na zadní okna je to fuk"

No tak docela fuk to není. I tam by měla mít fólie homologaci. Je fakt, že to asi nikdo nekontroluje. Mám na zadních bočních oknech a na zadním okně dost tmavou fólii neznámého původu (už tam byla při koupi) a zatím to nikomu nevadilo (ani při TK).

doplněno 22.10.13 11:25:

Pokud si to necháte nalepit odbornou firmou, není pravděpodobné, že by Vám tam nalepili něco nepatřičného.

dolar
hodnocení

A nevíte jak je to s cenou? (vw golf iv sedan )

Osobní zkušenost nemám, ale na Netu toho najdete spoustu, například tady

hodnocení

0x

Hlavne musite mit follie s homologaci a to jak jsem se dival dosahnete jen tak, ze s to nechate "odborne" nalepit. Cenu muzete vygooglit.

iskiii*
hodnocení

0x

co se týče zadníoken jedno to není a folie musí zdůraznuji musí mít atest,nedávno jsem si nechal dát folie na zadní okna a kufr na folii je jasně vyznačena atest značka já mám konkrétně značení ATEST-8SD-2945 zároven jsem dostal kartičku kde se taky prokážu atestovanou autofolií,takže pokud nechcete platit pokuty a nechcete mít problémy na stk tak jedině s atestem! a co se týče ceny mě to vyšlo na 1500kč plus 5let záruka

nutt*
Ano atest by měl být na všechny fólie ale vím že to na zadních oknech nikdo neřeší ani policie a fólie bez atestu jsem měl na minulém autě všude, na technické není nic jednoduššího než okna stáhnout ale nerad bych někoho nabádal. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]