Nejste přihlášen/a.
Zdravim, musi se pri kazde vymene pneumatik vyvazovat? Automechanik rekl, ze zalezi na me. Dekuji
doplněno 21.10.13 09:57:Letni gumy mam na originalech "lity kola" a zimni na hlinikovych, takze bude menit cela kola.
doplněno 21.10.13 21:55: Prezuto a vyvazeno
Při výměně pneumatik - zcela určitě. Při výměně celých kol - doporučuje se, já to nedělám, protože si kola přehazuju sám. Žádný problém jsem s tím za několik desítek let neměl.
Ono nejde o pár stokorun, ale o to, že musím kola naložit (vyklidit proto auto, protože se mi tam jinak nevejdou), někam je odvést, nechat je převážit, dovést zpátky domů, přehodit kola a uvést auto do původního stavu. To je půl dne ztraceného času. Takže pokud na kole viditelně nechybí nějaké závaží, kašlu na to. Na letních gumách, které jsem již částečně ojeté koupil s autem jsem osobně najezdil cca 50000 km. Za celou dobu jsem nechal převažovat akorát jedno kolo po opravě. Žádný problém, ani nerovnoměrné sjíždění, či vibrace za jízdy jsem nezaznamenal. Je pravda, že jezdím maximálně 140 km/hod. Jestli by to bylo znát při 200 km/hod netuším.
Pokud se dává pneu na disk tak 100% vyvážit,to není zbytí...když se mění už obutá kola tak taky,sice to není podmínka ale dělám to pokaždé,jezdit s nevyváženými koly je o nápravu,nadměrná horizontální nebo verikální nevyváženost kola velice silně namáhá všechny části nápravy,můžou jít rázy do volantu a i jízda může být velmi nepříjemná...za těch pár korun to nestojí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.