Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
šel jsem zaplatit povinné ručení na poštu složenkou,už předtím jsem se díval, že platba by měla dojít na účet cca 3-4 dny. Nicméně,tak ještě nedošla. Byl jsem tam 6.1 ráno. Pojištovna očekáva platbu nejpozději 13.1, pokud nepřijde smlouva se posunuje na datum kdy příde platba+mi vzniknou penále za každý nepojištěný den. Od pojištovny jsem se dozvěděl, že prý pošta má na tu platbu až 10 dní? Složenku jsem vyplnil správně jsem si jistý. Eventuálně se zajdu zeptat na poštu v pondělí. Jak to tedy bývá s těmi platbami složenkou? Abych se již takové situace vyvaroval.
Děkuji
Myslím, že v pondělí už to tam bude, ale u složenky se týden klidně stane. Rychlejší a bezpečnější je příkaz k úhradě z účtu (pokud nějaký máte).
Ahoj. Ale třeba u České spořitelny, když je to zadaný v pátek večer, tak do řeší až v pondělí. A pondělí má 24 hodin. Tak že to může být po půlnoci, ale taky před půlnocí na úterý. Jsou to darebáci. Mám skušenost, že ten kdo má účet u jiné banky, má na něm výplatu dříve, než ten kdo ji má shodnou s bankou firmy. To ji převedou z účtu na účet klidně až v 16 hod. odpoledne, nebo i ve 23 v noci. Je to nechutné.
A vy platíte a nemáte ještě smlouvu?
Jinak jwdnou se mi stalo že jsem 1/4 letní placení PR zaplatil i o měsíc později a nic se nedělo!Ovšem nevím jak by reagovala pojištovna v případě plnění!
Jen tak,jak se říká mezi náma holkama,Vždy jsem za bernou minci bral razítko podání na složence z pošty a nic mne nezajímalo.Nikdy s tím nebyl problém i když zkoušeli.Jinak splatnost máte 13 a podával jste 6 takže nechápu co řešíte.Jinak všechny instituce udávají pro převody 3 dny takže pkd by poj.měla problém odkážu je na ČP s tím,že jsem to podal včas ale za prodlení pošty nezodpovídám!
Děkuji za Vaše odpovědi.
Smlouvu mám od 29.12. splatnost je do 13.1.2014. Zaplatitl jsem,a peníze tam prý ještě nejsou,díval jsem se i do klientské sekce,je psáno neuhrazeno. V pondělí se du ptát na poštu. Platil jsem to 6.1,tak nevím. Tak si sakra říkam proč bych měl platit penále když jsem zaplatil včas,a peníze by tam měly již být.
žádné penále platit nebudete, pojistka vám běží ode dne, který máte uvedený ve smlouvě...navíc když by vám přisla platba třeba ve čtvrtek, tak musíte počítat, že to chvíli trvá, než se ta informace dostane i v rámci té pojištovny dál (nejste tam pojištěný jen vy, ale i dalších x tisíc lidí)...takže bych se uklidnila a pro příště bych peníze poslala příkazem z účtu nebo zaplatit přímo na pobočce pojištovny, což je mmch i levnější
doplněno 12.01.14 11:05:pokud by vám přesto přišla upomínka pro nezaplacení, tak bych šla na poštu reklamovat (samozřejmě s tím podacím lístkem), že platba nedorazila...pokud jste poukázku vypisoval ručně, tak jste se mohl i někde seknout v čísle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.