Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi tak před dvěma měsíci jsem si dal auto do autorizovanýho servisu kvůli závadě s blinkry, vyměnily mi tam nějakou součástku a tu starou "rozbitou" mi dali, ale teďka nedávno jsem zjistil , že ta závada přetrvává, že ji neopravili, ale bohužel tu starou součástku, kterou považovali za rozbitou, kterou mi dali, už jsem vyhodil. Mám nějaké možnosti reklamace , nebo tak něco? Předem mockrát děkuji za odpovědi
Tak určitě. Na nový díl máš zakonou záruční dobu dvou let, a na práci tuším tři měsíce.
Takže bych to být tebou znovu reklamoval.
Na práci i součástky jsou 3 měsíce záruky pokud to není jinak stanoveno servisákem... žádné dva roky.
Vyhození součástky ná záruku nemá vliv...
Aby jste se nehádali, tak zákonná minimální záruční lhůta na opravu silničního vozidla je 6 měsíců včetně nových dílů.
Zhotovitel může klidně poskytnout záruku delší.
Oprava je smlouva o dílo.
(1) Záruční doba je tři měsíce, není-li sjednána nebo zvláštními předpisy stanovena jinak; u stavebních prací je záruční doba nejméně osmnáct měsíců.
A protože je stále platný předpis(vyhláška) č. 18/1965 Sb , tak je záruka 6 měsíců.
§ 6 Záruka
Za opravy vozidel se poskytuje záruka na dobu šesti měsíců ode dne převzetí opraveného vozidla objednatelem.
tak s tou zárukou na práci tušíš špatně. kdysi jsem si nechal opravit pračku Samsung. opravovali mi jí v záruce dvakrát a vždy mi jí vrátili, že je opraveno,ale závada byla pořád stejná. dohadovali jsme se dokonce i se zastoupením firmy Samsung a ty mě odkázali výhradně na opravnu. tam mě vyfakovali, že je záruka na nový díl, ale na práci, že záruka není. to samé mi pak potvrdili i v právní poradně. tím dohadováním se prošvihla dvouletá záruka na výrobek a pak už mi nikdo ani nechtěl vrátit peníze za třikrát reklamovanou stejnou závadu. vykašlal jsem se na to,. budu se dohadovat kvůli deseti tisícům za pračku od firmy, která neumí pračky dělat. proto Samsung nikdy. sám opravář mi řekl, že je to závada, kterou už řeší dlouhou dobu a nevědí čím to je, že to dělá celá serie a to mi vyměnili na ní všechno, kvůli skákání při ždímání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.