Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyradit auto z RV

Od: kkodl33* odpovědí: 10 změna:

Dobry den.Mam auto,ktere ma znacky v depozitu.Jelikoz na me neni psane a eko uz se mi platit nechce,tak by me zajimalo jestli lze automobil vyradit z registru vozidel aniz bych musel auto dat na ekolikvidaci.Je to skoda,vyuziji ho na ND.A v depozitu to nemuze byt vecne.Dekuji predem za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Ano, lze. Postup je takový, že nebudete dělat nic a vozidlo bude vyřazeno "z moci úřední" po šesti měsících od platnosti novely zákona 56/2001 Sb.

Jestli nechceš dělat mrtvého brouka můžeš auto zrušit i tak že dodáš na úřad prohlášení které musí obsahovat kouzelnou formulku - zanikl původní účel využití vozidla. Vozidlo nebude dál užíváno v provozu na veřejných komunikacích je odstavené na soukromém pozemku kde poslouží jako bouda pro bernardýna nebo kurník pro slepice ... Účel využití sí vymysli podle svého ale vyhni se možnosti že auto rozebereš a rozprodáš na nd. To se úředníkům se nelíbí protože na to je potřeba živnost.
kkodl33*
hodnocení

Dekuji za odpoved.Neco takoveho uz jsem zaslechl,ale nebyl jsem si jist,jestli to plati,takze nez delat mrtveho brouka bude lepsi tento postup.Jeste je dnou dekuji.

k2

dodáš na úřad prohlášení které musí obsahovat kouzelnou formulku - zanikl původní účel využití vozidla
Takhle to nefunguje.

kkodl33*
hodnocení

A jak to tedy funguje?

cyril*

Zkusit jinou formulku, třeba "abraka dabraka". Na výsledku to však moc nezmění.

kkodl33*
hodnocení

Dekuji za reakci.Vozidlo bude vyrazeno a nic po me nebudou chtit?Potrebuji ale neco o tom ze je vyrazene,nejake razitko do velkeho TP ne?

Nevim jak staré jsou vaše informace že takhle to nepůjde ale můžu vás ujistit že ano přesně tak to jde a i po změnách k 1.10. to dál funguje. Rušil jsem auto sice ještě v září ale paní u přepážky mě ujistila že stejná praxe bude podle jejich posledního školení o změnách fungovat i dál. Pouze se od října bude vyžadovat přesnější popis účelu k jakému bude vozidlo použito. Jestli máte lepší informace než paní která má vyřizování vozidel z evidence v náplni práce tak mě klidně ignorujte.
doplněno 20.10.13 15:00: Malý techničák vám seberou úplně a velký zneplatní aby byl doklad pro zrušení pojištění ( I když to jste asi vypověděl hned po složení spz do depozitu )
cyril*

O intelektu a znalostech některých úřednic na různých místech státní i jiné správy se zde nedá slušně hovořit a jinak to odporuje pravidlům.

nu*
hodnocení

0x

píšete hlouposti, od 1.10.2013 byl zákon novelizován a zánik účelu využití zákonodárce ZRUŠIL

paní na úřadu by si měla ten zákon přečíst měséců budou mít přesně rok na to aby se na úřadu ozvali

o půlnoci ze silvestra 2015 na 1.1.2016 zaniknou auta klterá jsou k datu 1.1.2015 dočasně vyřazena déle jak 18 měsíců, pokud se jejic h majitelé neozvou úřadům a nedoloží kde auto je a jako co je využíváno...lhůta je tedy 12 měsíční, 6 měsíců je na doregistraci aut v polopřevodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]