Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi, mám feldu a teď prošla celkovou renovací za 50 tisíc. Mám jí rád ale chtěl bych jí navýšit výkon. Teď tam jsou zesílený napravy a větší brzdy ale potřebuju zvýšit výkon. Mám teď klasickou 1.3 a stím asi nepůjde nic udělat co lidi? Tak mě napdala výěna motoru za silnější a vždycky na STK tam hodit seriový. Mám zatím zamluvený motor z golfu gti 1.8 a ten jede opravdu dobře ale co taková výměna obnáší? Děkuju
Pokud chceš každé dva roky měnit motor kvůli technické, tak potěš pánbůh Jsem zvědavej, jak dlouho to vydržíš ty a jak dlouho tvoje auto a ten motor
Teď vážně. Hoď tam chip od Cimbu a nech si ho zapsat do TP a jsi za vodou. Prostě to čipni...
Ale já mám klasickou 1.3 ta se dá taky čipnout? Teď se pracuje na dejchání motoru,výfuk atd. Dal jsem tam sporotvní filtr,svody a komplet čistej výfuk. Pokud to půjde čipnout tak to udělám. Ale jak se dá zvýšit výkon u 1.3? Kromě čipu , myslím uvnitř.
To si chce promluvit s nějakým skutečným ladičem který třeba dělá Škodovky na soutěže. Chce to zvětšit / vyleštit kanály sání a výfuku, nasadit ostřejší vačku, zvýšit kompresi, novou ŘJ. Taky zástavbu výfukového turba jsem už u tohoto motoru viděl. Je ovšem otázka, jestli se to vyplatí a kolik potom motor vydrží . Možná by bylo lepší rovnou začít s nějakou feldou, která je 1.6 OHC, tam asi bude možností víc. Nebo se úplně na Felicii vykašlat a koupit za pár kaček něco už v základu skutečně schopného za podobné peníze. Třeba Fiat Punto Abarth 1.4 turbo.
A co rovnou dvoulitr? Dokazete si predstavit, jaka by musela byt tloustka vlozky valce, aby sel motor pri stejnem zdvihu prevrtat na objem 1.6?
Jediny, kdo tady zminuje vrtani vlozek valcu, jste vy. Ja psal o prevrtani bloku motoru.
Skoda TechWeb: Jak na tuning? II.
1,3 má normálně řídící jednotku jako většina ostatních aut která se dá bez problémů načipovat...nejlépe motor excel...
Uvnitř motoru vačkovou hřídel,dobrý úpravce je rovněž motor excel a sníženou hlavu s většími ventily,motor excel ji taky dělá...výkon motoru se zvýší dost podstatně,ale dost to stojí...jezdím denně sériovou 1,3 a když jsem jednou sednul do 1,3 komplet upravené,nevěřil jsem svým očím jak to může jet
Jiný motor to rovnou rozchlastej,to je dneska nereálný...nejde jen o STK...jde i o to,že když se stane nějaká nehoda,máš auto nezpůsobilé provozu a rovněž zaděláno na fakt mega problém...krom toho miliony problémů s předěláním,motor z golfa máš úplně jiné uchycení,komplet jinou elektroinstalaci,nic tam nepasuje,vše se musí upravit,když tě chytnou benga a zjistí to máš další mega problém...prostě samá negativa za pár koní navíc...To bych nechtěl vidět jak by jsi to každý dva roky komplet předělával,to by nebylo jen vyhodit a nandat,ale pokaždé totální přestavba na spousty desítek hodin
proč chceš čipovat feldu nebo měnit motor, to mi připadá jako do trabanta montovat motor z ferarri, to si kup raději lepší auto než cpát prachy do staré šumky
Já tu šunko mám rád Teď jsem našel chip a bude to dobrý. Já to mám pro potěšení. Jinak v garáži mám ješte Corsu B a tam jsem dal během 2 let přes 80 tisíc. Mám to jako koníček ale dost to žere peníze. :D
To nejde takhle říct,někdo nemá starší auto jako vrak na doježdění,ale má k němu určitý vztah...já si taky držím na letní výlety 25 let starýho rapida a nikdy bych jej nedal z ruky,strávil jsem na něm spoustu desítek hodin renovace a má pro mě větší cenu než nové auto
Ale souhlas že jiný motor je naprosto nereálná věc...ale třeba takový čip proč ne
Dám jednu radu ,pokud nechceš koupit nové-výkonnější,Koukni sem : bxclub.com/...
Osoba jež založila ono vlákno (doufám že mu toto nevadí,má jich tam více,i s odkazy!) Jirka Seč dostal z citroen BX s motorem 1,9i16V původně značené (nevím zda-li napíšu přesně) soupapes,z pův. výkonem něco kolem 114 kW ,jestli se nepletu 2OOkW.Někde má i částečné vlákno úprav,ale jen letošní rok.Zkoukni ,vyhodnoť,popř se tam registruj a vnitřní poštou s ním můžeš komunikovat,myslím že je ochoten s radami!
kamarád má na 1.3 MPi 50kW chip, tuším od Cimbu, na brzdě naměřeno 58kW. Když jsem s tím jel, jelo to víceméně srovnatelně s naší 1.6, ta má sice maximální výkon nižší (55kW), ale krouťák skoro o 30 Nm vyšší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.