Nejste přihlášen/a.
Stojím před koupí zimních pneu 205/60 r16 na Peugeot 407sw.
90% jízd je po Praze, takže jsem se rozhodl letos zkusit protektory.
Na aukru je nabídka protektorů za 1050,- včetně dopravy a v nabídce je více druhů vzorku.
Když už, tak jaký vzor zvolit?
Nehledě na vzorek je každý protektor špatná volba. Nevhodná směs takže pojedete jako na saních, házivost, kterou není možno vyvážit...
Vy jste asi na protektoru ještě nejel, že?
doplněno 19.10.13 16:12:myslím, že vzhledem k těm dezénům to bude taky Čína. Pochybuji, že platí licenci autorům dezénu. A než čínský protektor by byla i čínská funglovka lepší.
doplněno 19.10.13 16:34:Polsko mě napadlo jako první a asi to přes polsko jde, ale těžko by se to tam mohlo načerno vyrábět. To si mohou dovolit jen číňani.
doplněno 19.10.13 18:28:Vraníka neznám, ale slyšel jsem o něm. Asi se dají. Tazatel se však prokazatelně ptal na jiné. Zkušenost mám z dřívějška a to bylo jak jsem popsal.
winter 3
právě že nejel, proto je chci zkusit
Sada 4tis, tak i kdybych je na jaře vyhodil tak alespoň budu vědět že je to špatná volba
Nebo chcete říct že na tom budou o tolik lépe nějaké čínské neprotektorované pneu?
sice protektory nejezdim ale řekl bych že to je pěkná kravina co to tady plácáš.. vím že třeba na vraníky jsou dost dobré ohlasy... ale na druhou stranu jsem kupoval ted continentalky za 975.. tak je otázka jestli má nějaký smysl protektory kupovat
Protektory patří na max na přívěs a i tam bych se bál. Dneska je moderní doba a je lepší koupit i tu nejobyčejnější pneu místo protektoru.
winter 3
Prave ze je moderni doba, tak by technologie protektorovani mohla byt na jine urovni nez kdysi.To Rnk-říká Ti něco PneuVraník? Asi ne neboť na jejich protektoru green diamond jezdí hejno taxikářů,Osobně jsem na služebním golfu zkusil a jízda je jako na kolejích i na letních protektorech od nich,se svým na Michelinech si nedovolím to co s těmito protektory!
protektory co tam mas nejsou spatne, mel jsem je (myslim ze vzorek michelin), neco jsem na nich najezdil a v pohodě. az na jednu pneu co jsem zku...l sám vysokou rychlostí kdyz mají index do 160. proste z ni lezly dráty. ale moje chyba.
už roky kupuji na zimu protektory, převážně vraníky. a nikdy žádný problém ba naopak jízdní vlastnosti jsou lepší nez kdejaká barumka a s tim vyvazovanim to není tak hrozné i nová pneu hází. neboj se toho a kup je. a jak rikas Praha, nizka rychlost proc ne.
winter 3
Jsem rád že se tu objevilo alespoň pár kladných ohlasů na protektory.
Je mi jasné že guma za 4tis bude lepší než protektor za 1tis, ale tolik nehodlám investovat.
Nicméně zatím jsem se nedozvěděl, který z těch vzorků bude asi nejlepší.
winter 3
Tak jsem gumy úspěšně koupil i namontoval. Zatím bez problémů. Nehučí, neplave, nehází...
Jen mě trochu štve to omezení na 160km/h.
Mimo jiné jsem koupil ty samé ale v rozměru 175/65 r14 na služební auto, se kterým se vozí pizza. (samozřejmě stím kluci jezdí co to dá).
Nová guma měla 8,5mm vzorku a po ujetí 1000km ubylo 0,3mm.
Takže teoreticky by guma mohla vydržet kolem 15000km (do 4mm) a zbytek dojezdit na jaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.