Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebrzdí ruční brzda

Od: jk82® odpovědí: 8 změna:

dobrý den rádcové mám škodu felicii 1.6 a před rokem jsem si nechal dělat zadní bubnový brzdy včetně nových lanovodů( přestala uplně brzdit ruční brzda) mechanik mi vyměnil nový lanovody, brzdový válečky, brzdovou kapalinu17.10 2013 jsem jel na technickou a tam mi řekli že to špatně brzdí mám právo po roce na reklamaci brzd děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
po roce používání bych to neviděl na reklamaci, ale na běžné opotřebení, případně něco zatuhlého (lanovody, prasátka).
Zvědněte auto na hever a zkuste zatahat za lanovody, jestli při zatažení a puštění bude slyšet z kol cvakání. Pokud ano, lanovody jsou v pořádku. Pak sundat kola a prohlídnout, jestli neteče nějaké prasátko, jestli se vrací správně pakny. Pokud bude vše v pořádku, stačí přitáhnout lanovody - víc je napnout.
Doufám, že jste se při kontrole na válcích zajímal o to, kterí kolo je vadné - brzdí miň. U něja bych začal. Pokud brzdila obě kola stejně, ale málo, napněte lanovody.

pacourek*
hodnocení

0x

Ano mate (pokud nejste podnikatel,nebo auto není firemní)

Ach jo, záruka na práci je 6 měsíců pokud není dohodnuto jinak, na materiál pokud byl nový 2 roky.

spotrebitel.net/...

hodnocení

0x

po roce reklamovat? auto je spotrebni zbozi a ze nefunguje rucka presne jak ma , tak muze byt opotrebena , nebo spatne nastavena ...

hodnocení

0x

Měl jsem docela dost různých značek (seat,fiat,peugeot ,citroen a škodověnku,stopátou),ale se žádným jsem neměl problém s ruční a to fia ti oba citroeni mají (měli) kotouče,kde je převod na ručku problematičtější.To feldy nemaj samostav?

Prostě zkontrolovat jak radí nade mnou a popř seřídit! Ono někdy může mít ručka jen rozdílný účinek,což ale na STK vadí!

hodnocení

0x
Po roce.., to už bych ty lanovody zase utáhl, To je u Škodárny normální. Každého půl roku při výměně gum to kontroluji. Dotáhnout lanovody a vyklepat bordel z bubnů (drží na jediném šroubku)). Však to poznáte sám, páka by měla jít zvednout cca po úroveň sedáků. Když jde výš, je potřeba to utáhnout.

hodnocení

0x

ne brzdy došteluj sám vidim to na problém zatuhlých samostavů

0000567
hodnocení

0x

To vypadá na nefunkční nebo špatně složené samostavy...felda si tohle seřizuje sama...rozdílná situace může nastat pokud mechanik použil lanovody made in china...ty se můžou snadno vytahat o hodně velkou délku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]