Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veterán a eko daň

Od: danys* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chci si koupit auto veterána na občasný ježdění. tento je s ještě platnou stk a platnými doklady a jelikož se na něj stahuje eko daň 10000,- kč přemýšlím, že bych auto přihlásil na veteránské spz, pokud by to bylo výhodnější než platit eko poplatek. Přes ztp již přihlásit asi nejde že? děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
přes ztp už to bohužel padlo.
V polopřevodu ho nechat můžete, zatím na to, jak dlouho to tak může být, omezení není.
Přihlásit ho na veteránské značky můžete, ale musíte s ním absolvovat testaci veteránského vozidla a to taky není zadarmo. navíc testace se po roce obnovuje. Samozřejmě STk musíte absolvovat také. Výhoda veterána je např. nižší povinné ručení. Na druhou stranu - auto na klasických RZ má větší cenu a je s tím míň starostí - 1x z 2 roky STK a hotovo.

cyril*

Kolikrát jste absolvoval kontrolu na STK s veteránem?

doplněno 20.10.13 01:45:

Na tom něco bude! Já jsem opět těžce mimo, zatím co vy odpovídáte přesně na položený dotaz. Jen ten počet nikde není vidět!

ronyx*
Jste opět těžce mimo - tak, jako obvykle. Když o tom nic nevíte, tak raději mlčte a studujte: ... 4. Doložíte protokol o technické prohlídce historickeho vozidla, protokol z STK s kladným vyjádřením ... zdroj: veteranske-testace.cz/... .... Co je všechno potřeba ke krajské testaci? Úspěšné testování klubovou komisí, přistavit vůz, mít řádně vyplněnou žádost o testaci, pokud se jedná o vůz s hydraulickými nebo pneumatickými brzdami tak potvrzení STK, že jsou v pořádku. ... Je potřeba jezdit na STK? Ano, pokud se jedná o vůz s hydraulickými nebo pneumatickými brzdami, je vyžadována kontrola na STK, že jsou v pořádku. Také je vhodné zkontrolovat řízení a nastavení světel. ... zdroj: ceskyveteran.cz/...
ronyx*

Lidem jako vy, kteří umí pouze napadat odpovědi jiných, ale sami správnou odpověď neznají, se běžně říká prudič, na internetu také troll.
Ale odpovím vám, i když to s otázkou původního tazatele nesouvisí ani za mák - absolovoval jsem s veteránem STK už 4x - veterány totiž vlastním.

cyril*

Děkuji velmi pěkně za vaši milou odpověď. ;)

danys*
hodnocení

jinak dodám, že automobil je odhlášený (v polopřevodu), takže by mě zajímalo, zda by to tak nemohlo zůstat nějaký ten měsíc než vymyslím co s tím. díky

nu*
hodnocení

0x

od ekodaně je osvobozen žadatel vozidla které absolvuje tzv. klubovou atestaci, testující auto na historickou původnost...přečtěte si zákon o odpadech počínaje paragrafem 37 e) a budete mít jasno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]