Nejste přihlášen/a.
řeším výměnu termostatu v mazde 323 ročník 1993,mám do něj zakoupit termostat,který otvíra při 82 či při 88 stupních?
Zdali se nepletu tak na těch 88 stupnu by auto lepé topilo?Pač by chladicí okruh otvíral déle?
není riziko skrz přehřátí motoru,když sepne až déle,ventilátor se mi také zapíná na chladiči až když je teplota vyšší než 82 stupnů.
diky za radu prodavaji na tuto mazdu oba typy,a ja bych radši aby lepe auto topilo,nebo se to da ovlivnit i jinak něž termostatem teplota topení?na hadicich žádný kohotek na regulaci není k k topení,je to navíc 1.7 diesel,takže se déle zahříval tědka,u staré 120 topení šlo po 3 km krásně,tady to trvalo déle,až mi termostat odešel do večných lovišt
Vzal bych taky ten 88, není náhodou 82 pro benzín a 88 pro diesly? Jen moje úvaha, nebudu to nikde hledat.
Ovšem, co mě udivuje, že ti 120ítka topila dřív než diesel? To je divný. Obecně stodvácy topily dlouho a málo, protože než došla teplá voda spodem do radiátoru, tak vychladla. Naopak diesel mi vždy topil rychleji a víc než kdejaký benzín. Jsou tam podstatně větší tlaky a tím i teploty. A termostat rozhodně neodešel kvůli tomu, že ti to pomalu topilo, spíš bych to typoval na totálně zanešenou soustavu a zkusil ji vyčistit.
muzu to vycistit soustavu treba povolit na chladici vypustak,nahore dat do nej hadici a pustit tam vodu a nechat procistit?a nebo hadici dolni k motoru aby to vsechen bordel sel ven,to motoru nemuze nic udelat spatneho ne?
jeden znamy mi tvrdil ze to takle prohnal hadici vodou a jeste tam dal ocet a nekolikrat to nechal prolejt a bordel sel ven.
dam tam tu 88 stupnovou verzi.
ano opravdu jeste ji mam je to presneji škoda 125 L,topi to po 3-5 km hodne dobre,a tam je termostat z favoritu,ale nevim kdy se otvira pri jake teplote asi ta 88 verze bych rekl.to jsem vyndal ten plast pod palubovkou to cele topeni s radiatorem,dal jsem tam novy 2x tak silny ten molitan,original bych ko,před chladic se dal pres pulku koberec na strane kde neni ventilator,celou soustavu prestesnil,motor je cely pretesnen vsechny tesneni,nove hadice,novy kohout jak je na hadici v kufru pred chladicem,stary byl zarostly,2x jsem to ovdusnil,ventilator na ni spousti az na 90 stupnich,v zime to topilo dost dobre po 5 km hodne teply vzduch z průduchu.A v lete to nevaril motor ani pri cukani v koloně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.