Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia I - problém klima a topení

Od: fabia* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám fabii I s klimou. Když teď chci aby se klima spustila, musím dát ovladač teploty úplně na nejnižší úroveň (18°C), jinak se nezapne. Pak jí zvýším třeba na 22 a najednou začne foukat teplý vzduch. Tlačítko klimy ale dál svítí. To samý topení, studený vzduch fouká jenom pokud je ovladač na nejnižší úrovni teploty. Po otočení, byť jenom o kousíček hned topí. Vag chybu nehází, základní nastavení provedeno. Čím by to mohlo být? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

beri49*
hodnocení

1x

S největší pravděpodobností jde o servomotorek klimatizace, více je popsáno tady: forum.skodahome.cz/...

Mám to vykoušený letos v létě a zatím to funguje, ale je to drbárna. Ruce 5x zalomené, otlačená kolena, bolavá záda, ale výsledek potěšil.

hodnocení

0x
a kolik v autě máte stupňů? pochybuju že víc než těch 18, tak je logické, že při nastavení 22°C to musí topit.
fabia*
hodnocení

řekl bych že víc jak 22 ale ruku do ohně za to nedám, myslel jsem že je ve fabii klima manuální a ne poloautomatická. Jenom mě zaráží mám nastaveno teplotu na 21, zapnu klimu, nic, ovladač teploty dám do nejnižší polohy a zpět na 21 a už se zapne a chladí.

hodnocení

0x

máš tam klimatronik nebo manuál?

hodnocení

0x
Ano mas ko servomotorek nastaveni teplotni klapky, v lete jsem to menil a stoji novy 2300kc a pristup pod palubovku je mega spatny...
fabia*

Tak jsem si pročetl nějaký info o tom motorku, zkusím ho kdyžtak vymontovat a pročistit, když to nepomůže tak mě asi čeká výměna.

fabia*
zřejmě bude asi špatný - dělal jsem ve VAGu test hodnot, beru krajní polohy, při pohnutí ovladačem se třeba nezmění, až pootočení třeba o půl otáčky pomůže. Navíc když pootočím ovladačem z nejnižší polohy třeba na 3/4 výkonu, klapka nejede plynule a jemně se zasekává.

Může být tedy špatná?

beri49*
hodnocení

0x

Už jsem na to jednou odpovídal, kdybys hledal, určitě najdeš poradte.cz/..., čao

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]