Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení vozidla z registru/ukradené RZ

Od: jajii* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny a moc žádám o radu.

Před cca měsícem mi byly z odstaveného vozidla ukradeny obě RZ.

Vozidlo jsem dnes nechal ekologicky zlikvidovat a s potvrzením o tétto likvidaci a s velkým techničákem vyrazil na úřad.

No, bylo mi řečeno, že abych mohl to auto vyřadit, nestačí mi potvrzení od policie o ukradených rzetách, ale že mi budou muset za 500,- vystavit nový značky, no a ty jim obratem vrátím i s potvrzením o ekologické likvidaci vozidla... Takže jako že k nim přijdu, dám pěťo, daj mi značky, já jim je hnedka vrátím a vozidlo vyřaděj... Má to logiku?

Resp. je to takhle podle zákona přípustné? Není na to nějaká vyjímka?

PS: a aby to nebylo vše, bratr mi někam založil malej techničák... A ten zas budu prý potřebovat, aby mi vydali ty nový RZ... Ale to bude jen kilčo, tak to snad přežiju... Přijdu, daj mi duplikát techničáku... Na ten duplikát si nechám vystavit nový RZ. Dostanu novej techničák a značky. Novrj techničák i značky jim obratem vrátím a vozidlo bude vyřešeno...

Je to normální? :-D :-D

Tak poraďte, mám trochu pocit, že mi člověk na úřadě neřekl všechny možnosti... díky...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

řeší to paragraf číslo 13 zákona 56/2001 Sb. v platném znění

na druhou stranu, pokud má žadatel potzvrzení od policie o tom že byly značky odcizeny, nevidím důvod k tou, aby byl tazatel NUCEN požádat o značky jiné

Já vám řeknu jaká je jediná zákonná možnost

1.) člověk na úřadu je povinen přijmout Vaší žádost, pokud se bude krouziz má vedoucího a pokud tam nebdue každý úřad má podatelnu

2.) případné nevyhovění Vaší žádosti musí být v tomto případě PÍSEMNÉ

3.) Pokud si orgán troufne písemně zamítnout žádost jen z důvodu že jste nepředložil značky, máte naději na úspěch u odvolacího orgánu...zákon samozřejmě v § 13 ukádá značky předložit a vrátit, ale poud byly odcizeny a m,áte na to úřednoí záíznam NENÍ co řešit

4.) Závěrem - zvednout se, na úřadu TRVAT na převzetí žádosti, na vydání POTVRZENÍ o tom že jste zde žádost PODAL, samozřejmě žádost řádně vyplňte , přiložte velký TP, potvrzení o odcizení značek, o převzetí autovraku, k tomu můžete napsat nějaké prohlášení o tom, že jste malý TP zapoměl v autovraku který již byl předán k likvidaci a je sand už i sešrotovám, a pak čekejte co se stane

Nejlůepší bude v hlavní úřední den si tam vystát frontu a pak udělat u přepářky velký CIRKUS, slušně ale rozhodne TRVAT na převzetí žádosti...uvidíte kdo to déle vydrží...

doplněno 17.10.13 16:17:

mimochodem na té žádosti o vyřazení na 1. straně ve spodní části je soupis všeho co přikádáte k žádosti, u položky osvědčení o registraci napište vpravo vedle ZTÁTA a podepiště se a vedle položky registarčnoí značky napište ODCIZENY a podepiště se vedle

pak že to nejde, jen se musí vědět jak na to..

fisa*
hodnocení

0x

Normální to není, ale nezapomeň, že žiješ v ČR. Vždycky ti první řeknou tu dražší cestu, jestli nějaká je bych se zeptal nějakého právníka po internetu. :)

buss
hodnocení

0x

Je třeba si počíst v z. č. 56/2001 a vyhlášce.

kolego bussi, nebylo by od Vás lepší, jako zkušený poradce, vložit jsem potřebnou pasáž? Sám dobře víte, že 56 a příslušné vyhlášky jsou dosti nepřehledné. Navíc se ani neobtěžujete napsat, jakou vyhlášku.

Tazatel asi neví nic o 56.

Přeji hezký den.

jmhad*
hodnocení

0x

Zákon je zákon.Já kdysi podstoupil stejnou hovadinu u auta,které bylo zlikvidováno před 10 ti lety! Ale z pohledu úředního šimla to má určitou logiku.Vždyť by úředník nemohl uskutečnit nacvičené pohyby.A chtít po poslancích,aby při tvorbě nějakého zákona uvažovali mozkem dost dobře nelze.Ten mají trvale zastřený pro ně levným levným a pro nás nedostupným chlastem.

hodnocení

0x

Jaji,

osobně bych se bránil tomuto kroku a šel bych řžešit značky vedoucímu. Osobně tomuto postupu nevěřím.

Osobně bych vůbc nesděloval, že mi značky někdo ukradl. Páč pak chtějí zápis od policie. Já jsem sdělil, že jsem si značky pečlivě uschoval a připravil k odevzdání, ale dneska jsem nemohl nalézt kam jsem je uklidit. takže jsem do žádosti o vyřazení vozidla z evidence napsal: Značky jse mněkam uložil, nemůžu je nalézt, až je objevím, dodatečně je vrátím.

Paní řekla OK, a potvrdila a vozidlo vyřadila z evidence.

Byl jste zapsán v techničáku jako vlastník?

Dále informace že značky za 500Kč se mi taky nezdá, páč poplatek je, kopíruji: vydání nových RZ (vozidlo se dvěma RZ) - 400,-

Kde je pravda?

doplněno 17.10.13 13:52:

magdone,

Jak vidíte, mne vymyšlená pitomost pomohla a nikdo mne nebuzeruje. On má protokol od policie a je problém.

To že vyřazuji vozidla z evidence, radím i kamarádům, jak to udělat bez značky, můžu doložit desítkami značek pověšených v práci na vratech. Kdo jede kolem může se podívat.

takže o tom malinko vím..

Myslím, že nejde o to, jestli je to 500, nebo 400. Jde o stupiditu celé věci.

Když prohlásím, že jsem značky "někam založil" a že je "někdy vrátím", vystavuju se riziku celoživotní buzerace, kdy už to konečně udělám. A buzerovat naše ůřady umí. Na to mají času zřejmě dost.

doplněno 17.10.13 08:53:

Mimochodem, tazatel potvrzení o ukradených značkách má, takže proč to celé ještě komplikovat vymyšlenými pitomostmi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]