Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie autobaterie dobijeni tuning dioda

Od: kacis* odpovědí: 6 změna:

Dobry Den,

Felicia r.v. 1997 50kw 1.3MPI koupena pred rokem, odhad stari autobateriie 2008,vymena regulatoru napeti +remen alternatoru+ nastrik el kontaktu sprejem na el.kontakty.Autem jezdim do prace 10km tam a 10km zpatky.Baterie se musi dobijet v zime cca co 2-3 tydny, jaro, leto a podzim 4-6 tydnu.

Alternator magneton 70A namerene hodnoty na alternatoru: Volnobeh bez el.spotrebicu 14.1V // Svetla potkavaci + ventilator na * volnobeh 13.8V / mirne otacky 14V // Svetal potkavaci + ventilator 4 volnobeh 13.5 / mirne otacky 14V // Svetla potkavaci + ventilator 4 + radio volnobeh 13.2V / mirne otacky 14V // Svetal potkavaci + ventilator 4 +radio + vyhrev zad. okna + mlhovky zad. a pred. volnobeh 12.2V / otacky 13.5V

1, Je vhodna jako nova baterie Varta Blue Dynamic 12V 44Ah 440A? Je to CA-CA baterie? Budou ji stacit hodnoty dobijeni meho alternatoru? Popripade jakou autobaterii by jste mi doporucily?

2, Docetl jsem se ze je mozne zvysit vystupni napeti alternatoru umistenim usmernovaci 3A diody do serie k bilemu dratku, co vede na regulátoru napett do diodoveho mustku na alternatoru. Jake diody mam vyzkouset (typ) a kterym smerem mam napajet diodu kcemu mam byt napajeny prouzek. Bylo by tato zeman pro baterii Varta Blue Dynamic lepsi kdyz by do ni slo 14-14.5V misto 13.5-14V.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
1. Napětí máš v pořádku, akumulátoru této koncepce (vápník - stříbro) vyhovuje.
2. Na tuningovou diodu se vykašli.
P.S. Na volnoběh při zapnutých spotřebičích se napětí neměří, tyto alternátory dávají na volnoběh horkotěžko 12 - 15A a když zapneš víc spotřebičů, vždy naměříš na volnoběh menší napětí, ale to není závada.
doplněno 16.10.13 19:33: Datum výroby se pozná podle barevného puntíku, nebo podle výrobního kódu.
Jedná se o bezúdržbový akumulátor bez zátek, hustota elektrolytu se neměří.
Alternátor by měl dávat 13,8 - 14,2V. Takže u tebe je to v pořádku. Navíc jde o regulátor, některé jsou nastavené na 14,3V, některé bohužel jen na 14,0. Je to podle výrobce regulátoru.
kacis*
hodnocení

Diky za uzitecne rady,

obednam si tedy Varta Blue Dynamic 12V 44Ah 440A. A na tuning diodu se jak pisete vykaslu.

- Nevite jak poznam kdy byla baterka vyrobena podle toho zistim jestli jim na prodejne nelezi dlouho?

- Jak max. starou baterku by jste si z prodejny odnesl (roky/mesice,dny)?

- Jake ma byt napeti nove baterie / hustota?

piste vápník - stříbro takze Varta Blue Dynamicneni CA-CA batere.

kacis*

- Jak max. starou baterku by jste si z prodejny odnesl (roky/mesice,dny)?

- Jake ma byt napeti nove baterie?

-Varta Blue Dynamic neni CA-CA batere?

- Na beterce jsem naperil klidovy odber 71mA ta hodnota je vporadku?

0000567
hodnocení

0x

Myslím že to napětí je v pořádku...já osobně mám feldu 1,3 s klimou,tzn alternátor magneton 90A a ty hodnoty mám jen o cca 0,3 V vyšší...magnetony víc prostě asi nedobíjí,občas jsou zakorodované hlavní minus svorky na kastli a tím se taky ztratí nějaké desetiny voltu...nějaké neodborné zásahy do altíku bych moc nedoporučoval,když je baterie OK na dobíjení to stačí

44Ah varta je myslím že dobrá volba,na benzínovou feldu bohatě stačí,mám tu samou kapacitu a nikdy nebyl problém

kacis*
hodnocení

Dekuji za odpoved,
nekde jsem cetl ze CA-CA baterie potrebuji aby alternator dodaval koelm 14.5 V a mam pocit ze Varta Blue Dynamic 12V 44Ah 440A je CA-CA tak mam strach to pri tech hodnotach bez te upravy alternatoru tuning diodou dat at ta baterke nejde brzo do zberny. Vy mate CA-CA baterii? Ale pisete ze mate o 0.3 V vyssi to znamena ze se pohybujete okole tech 14.5 V
0000567

Myslímže je to CA-CA...musel bych se jít podívat...já mám teda ten nejsilnější magneton s klimatizací,tzn 90 A...na volnoběh bez spotřebičů 14,4V,když je všechno zapnuté na max tak kolem 13,2V...normální provoz,tzn světla a něco málo k tomu tak 13,7V

Měla by to vydržet myslímže v pohodě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]