Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pneumatiky do deště?

Od: cobrak* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

poradíte mi nějaké dobré pneumatiky do deště? Aby odpovídala cena a kvalita byla slušná. Je to na Felicii, díky ;)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edge*
hodnocení

2x

za 14 dní jsou poslední dny kdy je nejvhodnější přezout na zimu a vy hledáte letní? :D

Já jsem nikdy o speciálních pneumatikách do deště neslyšel ani ve spojení se sanitkama. To se za deště na sanitky přezouvjí na pneumatiky do deště? Tak leda v závodech F1. Nejspíš to budou kvalitní pneumatiky s co nejnižším rizikem vzniku akvaplaningu. V tom případě bych se mrknul na testy letních pneumatik a zaměřil se na hodnoty za mokra. Ale v podstatě všechny testy vnímají chování za deště jako nejdůležitější hodnotu často s podílem 40% bodů z celkového hodnocení.

Navíc na felicii si nemyslím, žeby bylo potřeba nějak extra speciálních pneumatik. Není to žádnej závoďák a nejdůležitější je přizpůsobit jízdu stavu povrchu vozovky!

Tady je to třeba hezky rozepsané a je tam i známka za akvaplaning az-pneu.cz/...

cobrak*
hodnocení

Ale hledám je až na jaro :-D Chci si vybrat nějaké pěkné. Je přeci jedno, jestli je to Felicia nebo Passat, ne? Každé auto potřebuje dobré pneumatiky, protože právě ony tvoří plochu styku s vozovkou. Díky za odkaz ;) Každopádně i nadále hledám :) Existují, zkuste si projet intermet. Jsou to normální letní pneumatiky, akorát mají jinak udělané drážky a mají jich víc a díky tomu nehrozí tolik aquaplaning. A ten můžete dostat i se Š100, když vjedete v 60ce do hluboké louže ;)

gumid

Ahoj, tak do této bych šel i já :)

pneunet.cz/...

asd*

Pro dodávky a minivany - to je typická Felda ;)

asd*

Dunlop Blu response je zatim nejlepší guma na mokru jakou jsem potkal. Odolnost proti aquaplanningu u ojeté nemůžu posoudit, ale se vzorkem 6mm nezaplavala ani ve 150 v hluboké vodě (louže v kolejích), na mokrém asfaltu sedí jak přilepená, člověk má pocit že jede po suchým...

sonny007*
hodnocení

2x

zkus se podívat na pneumatiky zn. Uniroyal, mám je na autě a spokojenost ( pneunet.cz/...

hodnocení

0x

do deste letni? nebo do deste ktery namrza na silnici?

cobrak*
hodnocení

Do deště letní. Nějaké, co mají dobrý odvod vody a jsou přímo vyrobené do deště. Vím, že takové existujou, my je máme třeba na sanitkách, ale chtěl bych se právě zeptat tady, které byste doporučili Vy...Díky ;)

a k jakému učelu to potřebuješ? řekl bych že s šípovým vzorem odvádějí líp.. ale jde hlavně oto že čím větší vzorek, tím je to stabilnější.. jezdil jsem po skoro sjetých gumách a to na větší vrstvě vody prokluzovalo v 80ce při plnem plynu..

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Na letních gumách je povolený minimální vzorek pneumatiky 1,6 mm.To je v silném dešti o hubu(samozřejmě v závislosti na rychlosti).Dej na léto novou gumu s maximálním vzorkem a máš vystaráno.Kontrolní otázka:kolik km najezdíš v létě za silného deště?

danecekdan*
hodnocení

0x

Měl jsem na autě Goodyeer Eagle - jsou speciálně dělaný na odvádění vody. V dešti fakt super, ale na sněhu jsem se nerozjel ani na rovném parkovišti:) Byly to ale 17ctky, nevím, jestli se dělá i rozměr na Feldu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]