Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat pri koupi vozu bez prepisu

Od: jen* odpovědí: 8 změna:

Zdravim, chci si koupit nejake levne auto na jezdeni do prace. Mam jedno vyhlidle, uz jsem kontaktoval prodejce s otazkou jestli trva na prepisu, odpoved byla ze netrva, staci mu pry smlouva o prodeji. Jak mam tedy v pripade ze auto budu od nej kupovat postupovat? Uzavreme smlouvu, a s ni zajdu na pojistovnu? Auto kupuji poprve v zivote tak vubec nevim, nechci ho prihlasovat na sebe zaprve kvuli dluhum ktere mam a zadruhe kvuli EKO poplatku, pri prihlasovani vozidla se musi zaplatit (?).

Dekuji za odpovedi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen,

toto není dobrý nápad. Prodejce sice teďsouhlasí, ale netabráníte mu, aby nešel na úřad a neodhlásil vozidlo na Vás. V dnešní době s problémy čkp, nevěřím, že vozidlo neodhlásí na Vás a bude mít jen možné problémy.

Pak Vám vozidlo v roce 2015 vyřadí z provozu..(pokud se nezmění zákon).

Jako prodejce Vám slíbím cokoliv, abych auto výhodně prodal. Pak jednoduše na Vás vozidlo odhlásím a zašlu nové doklady. Vy si pak dělejte co chcete.

doplněno 14.10.13 13:35:

Jen,

...Dobre, zeptam se tedy na jinou vec...

na co se chcete zeptat?

jen*
hodnocení

Dobre, zeptam se tedy na jinou vec, kdyz budu chtit napsat auto na sebe, sejdu se s prodavajicim, uzavreme smlouvu o prodeji, zajdem na urad, tam on smlouvu ukaze a auto odepise. Pak si jeste musi nechat zrusit pojistku samozrejme. Ja pak zajdu na pojistovnu, sjednam si pojisteni, dale se smlouvou o koupi vozu a se zelenou kartou z pojistovny zajdu na urad a auto na sebe napisu (prepis se plati 800-1000Kc tusim). Pri prepisu, pokud auto nesplnuje EURO3 tak se plati EKO dan, ted nevim jestli bych ji u opelu astry platil (Opel Astra F Combi, 74kW)ale dejme tomu ze ano. Takze jsem chtel auto do 10000 coz sem sehnal ale byrokracie mi z tech 10 tisic udela pomalu 15 a tomu sem se chtel vyhnout, nejsem milionar a krmit stat taky nechci

doplněno 14.10.13 15:41:

No sak to uz je to co sem se ptal to co sem psal :D

kattyde*

Já taky prodávám auto a na přepisu netrvám.

Je to z toho důvodu,že když mě bude kontaktovat ČKP ta prokážu kupní smlouvou,že auto jsem v dané době prodala a nejsem již povinna platit pojištění.

To samé s případnou pokutou za rychlost atd.

Nevím jak je to u vašeho vozu.vlastník je v plném převodu a vy budete v polopřevodu?Jestli jo tak neplatíte eko dokud vás nějaký byrokrat nedonutí auto dohlásit do plného převodu.Mě nedonutily nikdy.

kattyde, nechci Vás strašit, ale ze značných zkušenostech s čkp Vám sdělím, že klidně můžete skončit u soudu se sankcí, bez možnosti dovolání.

Dostali se tam i tací, co nikdyauto nevlastnili..

Co vy jako majitelka máte z toho, že vozidlo neodhlásíte na nového majitele? Žádná výhody, jen možné problémy a sankce.

přeji krásný víken

buss
hodnocení

2x

On vlastník netuší, co by si s tím mohl způsobit. Ale to je jeho problém. Bude-li mít KS (vaše data), kdykoliv odhlásí. Proč se nezeptáte na úřadě, jak je to s EKO u toho vozidla? Kdo bude hradit pojistku, on a vy jemu,, neby vy či někdo jiný? Můžete si auto vypůjčit, nechat se zapsat jako provozovatel.

doplněno 14.10.13 12:14:

Jen - asi tak postupovat, chybí ještě EK a pak přihlásit. Co si tak vybrat auto, kdy se EKO nehradí?

nu*
hodnocení

2x

postupovat jako při koupi s přepisem...když jeden vz vás zemře nebo když nezaplatíte povinné ručenípřípadně budete se dopouštět dopravních přestupků, bude mít registrovaný provozvatel problém

acer008

já jezdil i s nepřepsaným autem na me jen odhlášeným asi 5 let a stále jezdím MTP mám proskřípaný a dávno neplatí ani na dalnici pri kontrole mi nic neřekli jen jednou a ja jsem jim řekl že bohužel nejsem dost bohatej na to abych mohl dát 10 000,- za eko a on mi na to řekl že to chápe ale měl bych to udelat.Jinak žádnej jinej problém nečekejte samozrejmne mužete narazit na blbce kterej kvuli tomu bude delat ale žádnou pokutu vám za to nedá (pokud se budete chovat slušně a ne jako prase)

hodnocení

0x

Já to tak jednou udělal a příště bych to již nedělal!A to jsem měli i smlouvu o pronájmu,tudíž jsem neohlašoval,kde jsem zapsal povinnost nového majitele uzavřít PR! a další povinnosti a přesto mi přišla "žádost o příspěvěk" od CKP ,protože nová majitelka samozřejmě nuzavřela povinné!Naštěstí mi uznali smlouvu o pronájmu!

Tuším že astra by již mohla mít eko jen 3000kč,přihlašovací poplatek není 1000kč ale jen 800 ale k němu musíte připočíst ještě cca 100-200 kč (jak kde) za evidenční kontrolu.

Pokud prohledáte poradnu,tak někde zde naleznete tabulku placení eko dle zn. typu a rv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]