Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky vymena - jiná výška pneu

Od: pneu odpovědí: 10 změna:

Mam dotaz na pneu mam ted letni 195,55,r15 a mam dobrou nabidku na zimni 195,65,r15 muzu je dat na sve auto, Volvo v4o? kdyz je tam rozdil 55-65?dekuji za odpoved

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

ani náhodou. zkuste si spočítat o kolik bude kolo vyšší, nebo obvod kola

doplněno 13.10.13 19:48:

pro představu. mám předepsané 205/50/16, když jsem nasadil 205/55/16, tak se tam ta kola vešla jen tak tak,byla o 5cm.vyšší. tachometr v tu chvíli měřil jinak, dá se říct že přesně,protože jinak měří o 10% víc.

mirek60

Kola 205/55 jsou jen 2 cm větší než 205/50. Ale stejně platí, že tahle záměna NEJDE.

olaf71*

máš pravdu. čekal jsem, že někdo vezme kalkulačku a opraví mě :-D

layborr*
hodnocení

0x

Odpověd máte ve velkém techničáku .

pneu
hodnocení

do TP jsem se dival a je tam hodne moznosti ale 195/65 r 15 neni.Takze to asi nejde?

jmhad*
hodnocení

0x

platí co je psáno v techničáku

hodnocení

0x

Nejen, ze tachometr nebude ukazovat presne, ale problem by mohl byt i na technicke prohlidce. Dale na forech uz se resilo par pripadu, kdy pojistovna v pripade nehody odmitla plnit, nebot auto nesplnovalo technicke podminky pro provoz.

kratast*

pokud kola nebudou v TP a zpusobite nehodu pojistovna nebude chtit platit škodu! pojistovny jsou vychytrale a snazi se Vas odrbat tak proc jim davat zaminku :)

hodnocení

0x

Pokud to není v techničáku, nebude pak auto způsobilé k provozu. Se všemi důsledky pro STK či případnou nehodu. I kdyby se vešly (jsou o 4 cm větší v průměru), nedělal bych to.

hodnocení

0x

ekvivalent k rozměru 195x55R15 je 185x65R15 ale ne 19x65R15

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]