Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z registru bez přepisu

Od: krieg odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám dotaz, který tu je skoro pořád, ale potřeboval bych to vysvětlit na svém konkrétním případě.

Koupil jsem auto cca měsíc zpět, takže jsem uveden v kolonce odhlášeno na, teď jsem se rozhodl dát to auto ekologicky zlikvidovat.
Potřebuji tedy doklad o eko likvidaci, VTP, ORV a značky a ještě tu žádost o vyřazení. Jenže bude asi problém s tim, že to auto neni na mě dohlášený. Jenže mi přijde trochu hloupý dohlásit auto na sebe, zaplatit 10 000 a druhej den ho jít sešrotovat. Takže se ptám jestli je nějaká možnost jak to auto zlikvidovat bez placení bonusový eko daně?

A ještě dotaz k tomu stejnýmu autu a případu: co když chci auto vyřadit z registru, ale nechat si ho na zahradě na náhradní díly, na rozebrání?

Děkuji za vysvětlení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jde to, na nahradní díly nejde, musíte jiný účel využití vozidla.

ekologická daň se platí vždy, když je třeba evidenční kontrola. Ušetřete penízky a zrušte to jménem původního majitele!

Ozvěte se ICQ 55180641, skype: milancukrar

jarda2*

Takze situace se vyvinula tak, ze pri dohlaseni za ucelem likvidace se ekovypalne neplati, protoze neni potreba evidencni kontrola? (to se da asi u existujiciho auta ktere nechci likvidovat zaridit i tak, ze ta uspesna kontrola nebude mozna - treba odejmutim VIN...) Kazdopadne myslim, ze pokud je k dispozici doklad o "eko"likvidaci a na urade delaji problemy, nechal bych to byt, poslal oznameni, ze auto neexistuje a at si s tim delaji co chteji. CKP bych pripadne periodicky posilal dopis s kopii dokladu o likvidaci, nez je to prestane bavit, nic jineho IMHO nehrozi.

mou*
hodnocení

0x

Zdravím, řešení je ekologická likvidace, s dokladem o eko-likvidaci doregistrovat na sebe za 800,- Kč a obratem trvale vyřadit.Protokol o evidenční kontrole nebude vyžadován,protože není co přistavit na STK.Auto bude ztotožněno na základě dokladu o eko-likvidaci.Ekologická daň se při trvalém vyřazení neplatí, platí se jen když je vyžadován protokol o evidenční kontrole-to by bylo v případě existujícího auta. Pokud by jste si chtěl nechat auto na ND, pak je jasné, že existuje a asi by vyžadovali při přihlášení evidenční kontrolu a tudíž i ekologickou daň. Možná to ale někde při vyřazení z evidence nevyžadují a stačilo by jim prohlášení, že nebude vozidlo provozováno na veřejných komunikacích. Můžete to jít zkusit na základě tohoto prohlášení s tím, že jdete vyřazovat. Třeba to projde, asi jak kde. S tím dokladem o ekol.likvidaci to jde určitě. Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]