Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mužu ještě použít tyto zimáky?Vzorek cca. 5mm

Od: martinxx1 odpovědí: 23 změna:

Dobrý den chystám se koupit zimáky z bazaru a dostal jsem nabídku na Winterstar, vzorek 2x5,5 a 2x4,5mm, rovnoměrně sjeté.

rozměr 175/70/13 82T tady jsou fotky

2x5,5mm oi39.tinypic.com/...

2x 4,5mm oi43.tinypic.com/...

za cenu 1600kč tak co mám do toho jít nebo radši koupit za 4000kč Barum?

Předem díky za rady

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

2x
Staré pneumatiky jsou vytvrdle a už z nich jsou téměř letní, pokud chcete být bezpečný k sobě a svému okolí tak určitě nové, klidně šmejdy ale nové.
martinxx1
hodnocení

To bylo dobrý "klidně šmejdy ale nové" :D

Díky

hodnocení

1x

Záleží kolik a kde najezdíte Právě jsem koupil nové zimáky a te rozdíl v tuhosti gumy nových a několi let starých je na omak je propastný. Tu staré jsou už jsou jak z tvrdého plastu a ne z gumy. Nešel bych do toho, jedině třeba na poslední rok doježdění auta. Ale stejně bych si na ně předtím chtěl šáhnout (nebo nechat opsat DOT - jak jsou staré).

hodnocení

0x

Kupovat pneumatiky s tak malým vzorkem je asi nevhodné, i když možné. To záleží jak hodně jezdíte, a tyky kde..

Přeji hezký víkend.

doplněno 11.10.13 13:18:

Přezouvám pneumatiky pro známé za 50Kč kus, včetně vyvážení + závaží..

Jinde je to prý 500-800Kč za auto..

vyplatí se Vám to?

martinxx1
hodnocení

každý den tak 50km někdy více v nadmořských výškách od cca.335m.n.m do hor vubec jen nížiny :)

martinxx1
hodnocení

když vezmu v potaz staré pneu tak ne no :)Pujdu asi fakt do nových ale jakých?

nu*
hodnocení

0x

Proč hned Barum?

Platit 400 Kč za nepoužitelnou pneu je nesmysl, 0.6 milimetru sjedete klidně za měsíc a pak už nemáte zimní výbavu podle zákona...

martinxx1
hodnocení

protože Barum je známá a je na ní hodně referencí,jaké by jste jinak dtedy doporučily? pneumatiky.heureka.cz/...

klidně bych vzal tyto za 400kč pneumatiky.heureka.cz/... ale jak jsem psal,nejsou reference,tudíž je nikdo nekupuje :(

martinhajek*
Kupovat silně ojeté zimáky je škoda peněz.
Kup si Barum Polaris 3 a máš kvalitní zimní gumy za dobrou cenu.
qqqqqqq

jenže ten hankůk je jenom jeden. proto ta cena...

patan86
hodnocení

0x

Zimní guma se 4,5 mm .. požitelných tedy 0,5 mm je defakto na vyhazov to se ani neoplatí nazovat na disk i kdyby byla zadarmo. Doporučiju koupit nové.

Barumky hmmm... měl jsem je a nemužu chvalít :( napíši jednu zkušenost "minulou zimu jsme jeli na slovenskodo hor s přeteli (2-mi obdobnými auty) já Barum polaris staří 2,5 roku vzorek 5-6 mm kolega gumy 3-4 mm minimálně 8 let staré značku už nevím. jak to dopadlo? já nevyjel on ano ! zkoušeli jsme se i prohodit takže v řidiči problém nebyl, Za mě Barumky NE!

pak jsem koupil nové pneu Vranik vzorek 10mm byl jsem velmi spokojen.

martinxx1
hodnocení

jj nad vraníkem taky uvažuji je dost chvalený ale co zase vydrží když je tak dobrý

Naprostý souhlas s patan86 ! Barumky a Matadory jsou jakožto zimáky hodně záludné. Na služební Octávce mám už nazuté Polaris, potřebuju je dodřít než přijde opravdová zima, už jsem se s nimi trápil 2 zimy a nikdy více. To Vraník, to je jinačí kafčo - mám je na svém C-maxu, protože žijeme na Vysočině, tak potřebujeme gumy, které drží - a to Vraníky drží.

asd*
hodnocení

0x

Tohle je tak na dojetí v létě..

Barum nebrat, hlavně za mokra to je děs.

Nížiny = občas námraza, poprašek sněhu, třikrát za rok "kalamita" kdy je sněhu víc, většinou jen mokro nebo sucho. Podle toho vybírejte. Než Barum za 4000,-, tak se vyplatí tisícovku přidat a mít o řád lepší gumy...

jen*

proč z bazaru? já takový koupil za 1500 rok staré na diskách!

martinxx1
hodnocení

taky z bazaru nebo snad nové?Za 1500kč? xD

martinxx1
hodnocení

Jo rok staré...

martinxx1
hodnocení

Těď koukám na tyhle pneunet.cz/... je nová a protektor jako Vraník co na ně říkáte? :)

martinxx1
hodnocení

Vyšlo by to na 2 384kč a doprava zdarma,pořát lepší jak staré ne?:)

k2

Nemam nic proti protektorum, ale kdyz prihodite 150kc/ks, tak muzete mit gumy uplne nove...

martinxx1
hodnocení

A jaké prosím?Za necelé 3000kč :)

stread

všude v marketech za pár korun, já koupil za 600kč kus a ted je budu mít druhou zimu a v pohodě ;)

martinxx1
hodnocení

Tak nakonec jsem koupil Matador MP52 175/70 R13 T82 :) musel jsem se už rozhoupat nez bude konec měsíce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]