Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řídit auto bez řidičáku?!

Od: jook* odpovědí: 8 změna:

přítel koupil auto přihlásil ho na moje jmeno ,to znamená že já jsem majitelka i provozovatelka. Ja řidičák nemám .On má řidičák zadržený do příštího roku a jezdí s ním,mě říká že se namám o nic bát, že v případě havarie vše vyřeší pojištovna.

Co mi hrozí za postih kdyby se něco stalo , nedej bože že by se v něm zabil, tak půjdou po mě jako po majiteli.?

Nebude pojištovna dělat problé že jsem pujčila auto řidiči bez papírů.

Mým obavám se jen vysmívá .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak je to blbec a nehoráznej ignorant... co víc chceš slyšet... *zed*

hodnocení

5x

Ano, ctihodnosti, jsem vlastníkem vozidla přestože nemám řidičák, což zákony naší země nevylučují. Na vaši otázku, ctihodnosti, zda jsem půjčila či svěřila řízení osobě nezpůsobilé odpovídám že nesvěřila. O tom, že osoba nezpůsobilá užívala vozidlo, jsem nevěděla.

doplněno 11.10.13 00:09:

Jinak doporučuji najít si jiného přítele.

doplněno 11.10.13 00:11:

Jinak pojišťovna to zatáhne, pokud budete tvrdit, že jste nevěděla o užívání vozidla přítelem, ale pojišťovna bude úhradu požadovat v rámci trestního řízení po příteli.

nu*
hodnocení

2x

Objektivní odpovědnost registrovaného provozovatele je uzákoněna, případné pokuty půjdou za Váma pokud nebude zastaven hlídkou a zkontrolován konkrétní řidič

Vemte dokladY a jděte na úřad kd ebydlíte a nahlaště změnu vlastníka a provozovatele a nechte "přítele" zapsat do mezikolbky TP, pokud na sebe auto nepřihlásí do 30 06.2015 auto ze zákona zanikne...

xb
hodnocení

0x

Jako provozovatel vozidla nesmíte svěřit řízení motorového vozidla osobě, která není držitelem příslušného řidičského oprávnění.

trtr

Zdravím, je to problém a velký. Provozovatelem vozidla je vlastník vozidla(Vy) a nebo jiná fyzická nebo prav. osoba zmocněná vlastníkem k provozování vlastním jménem. To znamená, že pokud přítel nedej bože někoho zabije, tak vina půjde na Vás, jelikož jste mu provozování povolila. Pro právníky není problém odsoudit Vás i přítele.

k2
hodnocení

0x

Podle zakona mu pouze nesmite sverit rizeni. Tudiz v pripade problemu je treba tvrdit, ze jste auto nikomu nesverila, klice a doklady lezely na stole a on uzil vozidlo bez Vaseho vedomi a svoleni...

buss
hodnocení

0x

Přítel ho jak přihlásil na vás? Snad VY! nebo jste mu dala plnou moc. V době přihlášení jste věděla že nemá řidičák? Vy ho můžete vlastnit, ale necháte provozovat vozidlo, kdo nemá řidičské oprávnění! Můžete provést odhlášku na něj,. On ho může vlastnit i bez ŘO. Udělal z vás vola. Případné přestupky podle zjištěné RZ půjdou a vás. A pak ho prásknete?

doplněno 10.10.13 23:32:

to trtr: právníci nikoho nesoudí, na to máme soudy!

monika123*
hodnocení

0x

Zabavte mu klicky od auta. Pokud chcete, udelejte si ridicak, nebo auto prodejte. Ostatne ted Vam je taky k nicemu. Ale jak to bylo s prihlasenim, byla jste tam nebo dala plnou moc? (dotaz od jineho uzivatel).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]