Zdravim, mam problem. Jsem nezkušeny autoplynař mam asi dva mesice škodu 120L na plyn ECG 02.02. Potřebuji poradit, auto blbe startuje po tydnu nejezdeni - startuje to tak nejak unavene ale napopate nastartuje. Dale pak spotrebu plynu nemam pod kontrolou - myslim ze to hodne kolisa, jak se to da odstranit. A posledni vec - chlazeni motoru take hodne kolisa - za normalni jizdy jsem musel zastavit, bo raficka se uz dostavala do cervenyho pole a kdyz jsem otevrel motor - prskala mi z nadrze voda... tak jsem pockal a pak to zas bylo OK. Dekuji za odpovedi mejte se krasne.
Nevím jak ty, ale vždy musíš startovat přes a to vždy BENZÍN. Po ujetí cca 1km přepni na plyn. Pokud máš použitý splynovač, vyhoď ho a kup nový. Plyn je suché palivo a tak musíš použít i jiný ojej do motoru. Nevím jaký to teď je, ale na pumpě ho mají.
Prosimtě a proč by měl startovat na benzín? To je pěkná blbost...obecně startuješ většinou na to na co jsi dojížděl,je ale pravda že je lepší startovat na benzin.
Když je motor v poradku je skoro jedno na co se startuje. je to spíše dáno teplotou venku.Na plyn se da v poho startovat do 0 st. Na oleji taky je jedno.mam už druhé auto na plyn tak vím o cem mluví.Doporučil bych to co delam ja: víměna svíček vždy asi po 6000 km nebo když motor občas začne pocukávat. Dále vzduchový filtr cca 3x ročně a u te 120ky bych jeste vymenil kabely z cívky na rozdělovač, z rozdělovače na svíčky,palec, hlavu rozdělovače a pak jeste dle toho jak je tam lpg dloho tak jeste výměna membrán, ale membrány sam nevymeníš ostatní ano. při koupi svíček nedavat tzv. plynové! nejlepší jsou klasické. Ještě jednbo upozornění: nyní mam Felicii combi 1,3 LXi a original se davají s trema jiskřičema ale ty nesmí být! pak to delá to že po asi 30km začne motor chvilema cukat. použivam Brisk DR17YC.
laden*
jestli se prehřívá asi po 20- 30 km může to být chladičem který může být zarostlý nebo zavzdušněné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.