Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, chtěl bych se zeptat na Váš názor na chipování motorů. Nejsem žadný tuning nadšenec, jde mi spíš o spotřebu. Jedná se o Seat Toledo 1,9 tdi, 66kw, r.v. 2000. Ten samý motor je k sehnání v 81kW verzi a pár lidí už mi tvrdilo že motorově je naprosto shodné a je jen pouze elektronicky přiškrceno. Má někdo zkušenosti že by mi poradil? Díky
Samozřejmě se to vyplatí - však to jen výrobce ze zlomyslnosti či přehnané opatrnosti nechtěl využít potencionálu motoru .
Samotný motor chvíli přetížení vydrží , vyšší plnící přetlak znamená jen vyšší teplotu i otáčky turba - čímž klesá jejho životnost.
Rozhodně je však uvést motor před čipem do perfektního stavu, před nedávnem přijel pán s 1.9 Octavií že nějak málo táhne , že by to chtěl načipovat , na tacháči 129 000 km, ve skutečnosti tak 400 000km , no měl opotřebované vstřikovače a vadnou váhu vzduchu, oprava za cca 15 000 kč,ale on že byto raději načipoval za 4000 kč jestli by se to tím nevyřešilo , vyřešilo - unavené vstřikovače s nízkými otevíracími tlaky nezvládnou rozprášit větší dávku , dojde k dostřiku paliva na dno pístu a k jeho propálení, pak si koupí celý motor, a to se vyplatí .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.