Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se Chip motoru?

Od: m86m® odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádci, chtěl bych se zeptat na Váš názor na chipování motorů. Nejsem žadný tuning nadšenec, jde mi spíš o spotřebu. Jedná se o Seat Toledo 1,9 tdi, 66kw, r.v. 2000. Ten samý motor je k sehnání v 81kW verzi a pár lidí už mi tvrdilo že motorově je naprosto shodné a je jen pouze elektronicky přiškrceno. Má někdo zkušenosti že by mi poradil? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

za mě ano mám čiplou oktu a je to nebe a dudy sem nadšen

chiptuning.cz/... dej maximal

layborr*

Samozřejmě se to vyplatí - však to jen výrobce ze zlomyslnosti či přehnané opatrnosti nechtěl využít potencionálu motoru .

Samotný motor chvíli přetížení vydrží , vyšší plnící přetlak znamená jen vyšší teplotu i otáčky turba - čímž klesá jejho životnost.

Rozhodně je však uvést motor před čipem do perfektního stavu, před nedávnem přijel pán s 1.9 Octavií že nějak málo táhne , že by to chtěl načipovat , na tacháči 129 000 km, ve skutečnosti tak 400 000km , no měl opotřebované vstřikovače a vadnou váhu vzduchu, oprava za cca 15 000 kč,ale on že byto raději načipoval za 4000 kč jestli by se to tím nevyřešilo , vyřešilo - unavené vstřikovače s nízkými otevíracími tlaky nezvládnou rozprášit větší dávku , dojde k dostřiku paliva na dno pístu a k jeho propálení, pak si koupí celý motor, a to se vyplatí .

pfpetr*
hodnocení

0x
81 kw ma jine turbo a i pres moznost cip mit od fakt frajera jsem do toho nesel. Mam oktu 1 81kw jezdi dost dobre a kw navyc proste nechci hodne taky dela styl jizdy a ve spatnych rukach to ten motor nemusi vydrzet.

den333
hodnocení

0x
Ano, ten motor to bez problemu vydrži. 66 a 81 kw verze se liší hlavně elektronicky ale některé starší 66kw mají jiné turbo (typ motoru AGR,AHU,1Z) Verze AHL má turbo shodné. A jiné vstřikovací trisky, ale to při čipu nehraje ani tak roli, leda že by vám výkon po čipu nestačil. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]