Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížit nabíjecí proud Pb aku pomocí žárovky

Od: veteran* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, kdysi dávno jsem viděl způsob snížení nabíjecího proudu pří nabíjení malého Pb aku připojením žárovky. Nepamatuji si jak, může mi mně někdo poradit? Díky moc ,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dáš mezi svorku nabíječky a baterky žárovku

veteran*
hodnocení

Díky moc,idea je 90% řešení. No jasně, jsem kůň předřadný odpor. Děkuji moc.

E1

buss
hodnocení

0x

Do serie, ovšem bacha na proud.

veteran*
hodnocení

Díka za Váš čas, holt už mi není 60. Ta skleroža,

E1

jarda3*
hodnocení

0x

Jaka nabijecka a jaky aku? Nejlepsi by bylo zkouset ruzne zarovky a merit proud, aby byl pro baterku snesitelny. Gelove uzavrene AKU je take potreba neprebijet a dodrzet konecne napeti (byva na ni napsano - jedno pro trvale a jedno vyssi pro jednorazove dobijeni)

veteran*
hodnocení

Zdravím a děkuji. K Vaší otázce - malý, klasický kyselý, 6V/6 Ah. Nabíječka 6/12/24 V až 7 A. Tyrystory. Používaná spíše jako zdroj. Baterii mám v motoveteránu s magdynamem jako zdroj pro parkovačku a klakson. Občas pořebuje dobít. Vím o čem mluvíte, holt jsem taky vetréééérán.

Díky moc za odpověď.

E1

jarda3*

No jde o to, jak je nabijecka inteligentni a kdy vypne - aby ji vetsi seriovy odpor nezblbnul. Ale pokud nemate rovnou nejake vykonove odpory na pokusy a mate moznost mereni proudu, zkusil bych ruzne zarovky 5, 10, 21W... treba bezne na 12V, studene vlakno ma o dost mensi odpor nez kdyz sviti.

veteran*
hodnocení

Totální blb, vyrobený 1980, dost měkké trafo dělané přímo profesionálně na daný účel. Už to zvládnu, Měřák mám.

Děkuji za snahu pomoci

E1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]