Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych takový dotaz.
V současný době řeším problém, mám na zahradě OA Opel, které bych si chtěl nechat. Dříve před 1.10.2013 šlo vozidlo odhlásit na Čestné prohlášení o zániku vozidla, nebylo potřeba Potvrzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků. Od toho 1.10.2013 vstoupila v platnost Zákon č. 169/2013 Sb., který upravuje nakládání s odpady. Na úřadě mně bylo řečeno, že vozidlo můžu odhlásit jen s tím potvrzení. Mám tedy pár otázek:
Někde jsem slyšel, že když dám vozidlo hasičům na cvičné účely napíšou nejaký papír, že vozidlo rozstříhali. Ví někdo něco o tom jak to probíhá?
Jak to chodí, když vozidlo už fyzicky není, a mám třeba jen doklady a RZ. Jak takové vozidlo odhlásit?
A ještě jedna otázka? Je někde nějaký právní předpis, který mně nakazuje, že musím odcizené vozidlo nahlásit na policii, když pro mě nemá žádnou majetkovou hodnotu?
Za odpovědi předem děkuji: Hrstka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.