Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla po 1.10.2013

Od: johny222 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měl bych takový dotaz.

V současný době řeším problém, mám na zahradě OA Opel, které bych si chtěl nechat. Dříve před 1.10.2013 šlo vozidlo odhlásit na Čestné prohlášení o zániku vozidla, nebylo potřeba Potvrzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků. Od toho 1.10.2013 vstoupila v platnost Zákon č. 169/2013 Sb., který upravuje nakládání s odpady. Na úřadě mně bylo řečeno, že vozidlo můžu odhlásit jen s tím potvrzení. Mám tedy pár otázek:

Někde jsem slyšel, že když dám vozidlo hasičům na cvičné účely napíšou nejaký papír, že vozidlo rozstříhali. Ví někdo něco o tom jak to probíhá?

Jak to chodí, když vozidlo už fyzicky není, a mám třeba jen doklady a RZ. Jak takové vozidlo odhlásit?

A ještě jedna otázka? Je někde nějaký právní předpis, který mně nakazuje, že musím odcizené vozidlo nahlásit na policii, když pro mě nemá žádnou majetkovou hodnotu?

Za odpovědi předem děkuji: Hrstka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Některé vrakoviště Vám za úplatu (cca 2000kč )dají protokol o ekolikvidaci bez auta.

hodnocení

0x
Likvidoval jsem v září auto na prohlášení o tom že zanikl původní účel použití vozidla, nebude už dál provozováno na veřejných komunikacích a budu ho dál užívat k jiným soukromým účelům. Říkal jsem paní na přepážce že jsem rád že jsem to stihl před říjnovými změnami a ona mě ujišťovala že jim na školení k novému předpisu řekli že taková možnost bude dál platit. Jen se bude vyžadovat, aby člověk přesně udal účel ke kterému chce vozidlo dál používat a případně může úřad chtít i potvrzení o eko likvidaci olejových náplní. Takže pokud budete na úřadě tvrdit že vozidlo poslouží třeba na demolišn derbi nebo jako bouda pro bernardýna, stačí jim dál jen prohlášení že nebude používáno na veřejných komunikacích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]