Nejste přihlášen/a.
jsem uplne tak blbá?Volala mi manžel ze je v hosp.a opilí..TAk jsem pro měj vyrazila autem parkovaní v naší ulici je tak stísněné že jsem couvla do auta.Tak jsem se polekala ze jsem odvezla manzela domu a auto preparkovala ano bylo prasklé svetlo a olast kolem rozbytí Byla jsem v takovém stresu vzdyt se mi téo nikdy nestalo jak se zachovám..Tak se jdu podívat na parkoviště jak to dotyčný má nabořený...Ty jo byla tam policie a ten chlápek chodil do kola vubec jsem neměla odvahu tam jít a priznat se a navíc byli kousek od mého auto...Ty jooo co mám dělat jsem fakt v koncích a je to uz druhý den..co se mi může stát?Děkuji
jsem fakt dldá
Zdravím, klidně tam běžte, vysvětlete situaci a řekněte, že nemůžete ani spát, pokud se to nevyřeší. Je to lepší, jak dělat mrtvého brouka a čekat, až Vás některý hodný soused práskne.
Podle obsahu jste v šoku furt, že nejste schopna ani psát. Pokud si nikdo nevšiml kdo do toho narazil, tak se nic nestane. Poškozený si to nejspíše zacvakne sám. O co vám jde? Kdybyste dala za stěrač papírek, nebo tam zůstala, tak nemusí policii volat a jde to z pojistky. Jak byste se tvářila vy v situaci poškozené? Ano, jste dldá.
Nejhorší ale bylo na tom to ze kdyz jsem ráno šla na parkoviš bouchlé auto tam nebylo ani odpoledne ráda bych ten papírek tam nechale nele nebylo komu a navíc kdyz jsem odjízděla bylo uz pozdě mě by se to taky nelíbilo proto vás zadam co mám udělat a jestli se to zaplatí z pojistky nebo ne..navíc auto mám tyděn ejezdila jsem 2roky rtak nejsem tak vyjezděná a ten odhat jestě ve tmě nenám...Ale děkuji za odpověd
Pokud tě nenajdou tak si poškozený bude muset sám zaplatit opravu, ty si budeš moct mnout ruce jak jsi s ním vyběhla.
Pokud tě najdou, tak to bude ujetí od nehody, škoda půjde z povinného ručení.
Je otázka jak by se policie postavila k případnému přiznání dřív než najdou viníka oni sami...
pokud ho nenajdete sama tak policie má záznam o nehodě kde je i kontakt na něj. Ale je to s rizikem že zajásají a budou řešit ujetí od nehody = předem si zjistěte jak vypovídat aby jste to odnesla co nejmíň...
Bude se to hradit z povinného ručení vašeho auta, přijdete o nějaké bonusy (sleva na pojištění apod...). Ujetí od nehody se patrně bude řešit jako přestupek, jaký trest, (peněžitý, body) záleží na ouřadovi, jinak je to 7 bodů, bloková pokuta 1000 kč, pokuta ve správním řízení nebo trest 2500-5000 Kč, zákaz činnosti 1-6 měs (dvakrát přestupek do roka). Až na té fízlárně budete, tak tam nechte i papíry, když nevíte, jak se při situacích u řízení vozidla chovat.
Nojo, blondýna tak vykulená že nevěděla co dělat a ujela si to rozmyslet.. Ale poctivá a vykroutit se nechce, tak bych jí pomohl
Na policii by měl zajít majitel vozidla s tím že jeho vozidlo bouralo. Na otázku kdo řídil odpovědět "Vím kdo řídil. Využívam svého práva nevypovídat" tečka a nic víc už neříct. Pokud policie nezjistí řidiče tak nemá koho trestat, takhle zjistí jen vozidlo. Pak zkontaktujete pojišťovnu poškozeného a škoda se zaplatí z vaší pojistky.
Pro příště: slušnost je sehnat poškozeného, když se to nepodaří tak na sebe nechat kontakt. Když jste potom k autu přijela, tak jste tam měla jít, hlavu by bám neutrhli.
Babojago, za auto zodpovídá řidič, ne ten co ho přemluvil na odvoz. Na nějaké kdybys mě neukecal tak bych necouvala a nenabourala - to je nesmysl. Řidič rozhoduje jestli pojede a kam pojede, nikdo jiný.
Není to od Vás pěkné, omlouvá Vás snad aspoň zpočátku to, že jste byla z celé té situace vyděšená. Nyní byste se měla sebrat, zajít na policii a říct pravdu. Hlavu Vám nikdo neutrhne, i když nějakou pětku to stát bude. Ale oprava druhého auta proběhne z vaší pojistky, takže to byste sama platit neměla. Víte, ono se říká: CO NECHCEŠ, ABY TI JINÍ ČINILI, NEČIŇ TY JIM. Jak by se Vám líbilo, kdybyste ráno přišla k Vašemu autu a to bylo nabořené? A viník v čudu? Jsou v životě i nepříjemné situace, tomu se nevyhne nikdo z nás, tak se k tomu postavte jako rozumný člověk a podle toho jednejte. Budete si pak sama sebe vážit, nebudete jako pštros s hlavou v písku. A ten Váš dáreček se aspoň poučí a až se příště zase někde zmaže, připajdá domů po svých. A nebudou problémy. Stejně to bylo kvůli němu. Jaga.
Přesně tak manžel za to nemůže,
ale jestli má řidičák, tak ho může tazatelka požádat o hodiny couvání, což může být příjemnější, než ho vozit z hospody a čas stravenej spolu může být i romantický...a výukový))...
Zdravím,
to je fakt špatný, nicméně, když už to tak je, tak bych šla na policii, a snad mě ostatní rádcové ted´ moc nevytknou, že bych asi ve Vašem případě se i uchýlila ke lži s tím, že na policii bych šla a ptala se jak se to bude řešit, že jste to byla Vy a že jste tam nechala papírek a nikdo Vás nekontaktoval.
Tím pomůžete tomu komu jste spůsobila škodu a trošku Vám to odlehčí komunikaci s policii.
Vždyt´papírek mohl ulětet, byla jste ve spěchu, špatně dán za stěrač...cokoliv , ale jdete tam v podtstě hned.
Já vím lež ...ale vy máte takové bobky se přiznat, že takhle se možná přiznáte.
Tot´ moje rada, nemusí se setkat s pochopením, ale jak jinak Vás přesvědčit tam jít.
Dělat mrtvého brouka neradím!
doplněno 08.10.13 10:47:Jo a raději se naučte více řídit, příště to nemusí být jenom plechy, ale zdraví , nebo i hůř.
To je nesmysl. Způsobila škodu na cizím majetku = měla povinnost volat policii. To neudělala. Papírek za oknem není policie. JInak jako výmluva proč jste odjela to není špatné - papírek "se ztratil", když se neozval tak jste zkusila přes policii...
Základ je nepřiznat kdo řídil, s viníkem "vozidlem" se policie spokojí a dál to řešit nebudou (pokud vozidlo přiznáte dřív než zjistí řidiče sami - svědci, kamera atd., ale vzhledemk tomu jak "aktivně" policie vyšetřuje mnohem horší zločiny tak bych se moc nebál...)
Přes policii bych to vůbec neřešil - věc pak půjde k projednání ke správnímu orgánu a hrozí Vám odebrání ŘP a tučná pokuta za ujetí od nehody. Navíc pojišťovna škodu poškozenému sice zaplatí, ale po Vás jí bude vymáhat. Kontaktoval bych přímo majitele vozidla s nějakou výmluvou o neodkladnosti v dané chvíli a dohodl bych se na řešení škody cestou pojišťovny (tzv. euroformulář nebo nejlépe rovnou společně zajít na Vaší pojišťovnu). Blbý je, že to poškozený již oznámil a policie to již nemůže hodit do skartovačky... To už záleží pak na poškozeném, jestli i on bude ochoten kvůli blbce, jak o sobě píšete (a máte pravdu) např. říci, že vzkaz od Vás našel ve schránce až po oznámení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.